14 Ocak 2022 23:35

Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesinde kişiye özel ilan!

Adnan Menderes Üniversitesinin personel alım ilanı “kişiye özel alım” şüphesi uyandırdı. SES MYK Üyesi Eylem Eroğlu istenilen sertifikaların her hemşirede bulanan sertifikalar olmadığını söyledi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Murat UYSAL
İstanbul

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi rektörlüğü tarafından 4 Ocak 2022 tarihinde verilen personel alım ilanında işe alınacak personelde aranan kriterler “kişiye özel alım” şüphesi uyandırdı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) MYK Üyesi Eylem Eroğlu aranan niteliklerde yer alan sahip olunması istenilen sertifikaların her hemşirede bulunan sertifikalar olmadığını söyleyerek, “Bu sertifikaların kişiye özel sertifikalar olduğu belli bu ilanlar çoğunlukla adrese teslim ilanlar” dedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi personel alım ilanında aranılan ve şüphe uyandıran kriterlerin bazıları şu şekilde:

Hastane laboratuvarında laborant olarak çalışacak personelden istenilen iş sağlığı ve güvenliği belgesi kişiye özel şüphesini uyandırdı. Laborant unvanı için aranan söz konusu kriterler şöyle sıralandı: “Tıbbi laboratuvar ön lisans mezunu olmak, hastanelerde en az 3 yıl mesleki deneyime sahip olmanın yanında en az 2 adet patoloji cihazın kullanım sertifikasına ve iş sağlığı ve güvenliği belgesine sahip olmak.”

İlanı değerlendiren SES MYK Üyesi Eylem Eroğlu, “Hastanede laborant olarak çalışacak bir personelin ayrıca iş sağlığı ve güvenliği belgesine sahip olmasına gerek yok. Uluslararası standartlara göre tüm laborantları biyogüvenlik eğitimi almış olarak mesleğe başlar” dedi.

"ADRESE TESLİM İLANLAR"

Büro personeli unvanı ile alınacak olan kişilerde aranan mimarlık bölümü (İngilizce) lisans mezunu olmak ve muhasebe ve vergi uygulamaları ön lisans mezunu olmak gibi nitelikler ise dikkat çekti. Yine hemşire alımı için belirlenen nitelikler ve istenilen sertifikalar şüphe uyandırdı. 27 yıllık hemşire olduğunu söyleyen Eroğlu, “Örneğin ilanda kişilerin hemşirelik fakültesinden mezun olması ve anatomi fizyoloji sertifikasına sahip olması isteniyor. Bir hemşirenin hemşirelik okurken aldığı temel eğitimlerin ayrıca sertifikasının istenmesi çok garip. 27 yıllık hemşireyim, istenilen sertifikalar hem hemşirede kolay bulunan sertifikalar değil. Bu sertifikaların kişiye özel sertifikalar olduğu belli bu ilanlar çoğunlukla adrese teslim ilanlar. İçlerinde hayatımda ilk kez duyduğum, meslekle bir bağı olmayan sertifikalar var” dedi.

İlanların kişiye özel düzenlendiğine dikkat çeken Eroğlu, “Belli ki bu ilanlar ya atanamamış iş bulamamış boşta kaldığı sürede de bu sertifikaları almış kişiler için oluşturulmuş. Bu sertifikalar kolay bulunan kolay alınabilen sertifikalar değil elbette. Sertifika işinin de bir piyasasının oluşturulduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçileri: Çimsataş işçilerinin yanındayız

SONRAKİ HABER

İzmir'de sendika ve meslek odaları: Tarikat ve cemaat yurtları kapatılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...