20 Nisan 2011 10:26

YSK’dan ‘barış’ diyenlere veto saldırgana vize

YSK Samsun’dan bağımsız milletvekili adayı olan 28 yaşındaki İsmail Çelik’in adaylığını kabul etti. Çelik, kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’ü yumrukladığı için 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmış, bu ceza daha sonra 7 bin TL’ye çevrilmişti.YSK, geçen yıl 12 Nis

YSK’dan ‘barış’ diyenlere veto saldırgana vize
Paylaş

YSK Samsun’dan bağımsız milletvekili adayı olan 28 yaşındaki İsmail Çelik’in adaylığını kabul etti. Çelik, kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’ü yumrukladığı için 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmış, bu ceza daha sonra 7 bin TL’ye çevrilmişti.

YSK, geçen yıl 12 Nisanda, Samsun’da görülen, 2 kişinin hayatını kaybettiği Bulanık olayları davasının duruşma çıkışında açıklama yapan Ahmet Türk’ü yumruklayan İsmail Çelik’in adaylığını kabul etti. Saldırgan Çelik tüm Türkiye’de bir anda gerilimi arttıran provokatif saldırısının ardından tutuklanarak 4. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmış geçen yıl Haziran ayında 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılıp daha sonra cezası 7 bin TL paraya çevrilmişti.

Adaylık başvurusunun hemen ardından konuşan Çelik, seçim çalışmasını ‘Kürt düşmanlığı’ üzerine kuracağının sinyalini vermiş, BDP Milletvekillerini kastederek, “Ben Mecliste bunlara karşı dik duran birisini görmedim. Bunların karşısında bir güç olarak dengelerin sağlanması açısından benim oraya gitmem lazım” demişti. Ahmet Türk’e attığı yumruğu yine savunan İsmail Çelik, “Vatan için, bayrak için yaptık” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avukatlar boykota hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

İsrailli aydınlardan Filistin devleti için imza kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa