13 Ocak 2022 12:16

Özgür Gündem davasında 18 gazeteciye beraat

Özgür Gündem Gazetesi'ne yapılan baskında gözaltına alınarak yargılanan 18 gazeteciye beraat veren mahkeme, gerekçeli kararında “masumiyet karinesine” dikkat çekti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesine yapılan baskında darp edilerek gözaltına alınan ve  “polise mukavemet” iddiasıyla 6 yıl boyunca İstanbul 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 18 gazeteci, 21 Aralık’ta görülen karar duruşmasında beraat etti. 

SUÇ İDDİASININ DELİLİ YOK!

Beraat kararının gerekçesini açıklayan mahkeme, masumiyet karinesine dikkati çekti. Söz konusu suçlamaya ilişkin kesin ve açık bir ispatın olmadığına işaret edilen kararda, “Bu kapsamda, her ne kadar sanıklar hakkında görevi yaptırmamak için direnme ve kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçlarından cezalandırılmaları istemi ile mahkememize kamu davası açılmış ise de; olayla ilgili kamera kayıtlarının bulunmaması, sanıklardan kimin sözlü olarak konuştuğu ve suça konu sözleri söylediği belli olmaması, sözlü olarak gerçekleşen eylemde iştirak iradesinin bulunmaması göz önüne alındığında sanıkların atılı suçu işlediği sabit olmadığı (…)” ifadelerine yer verildi.

Bu nedenle tüm gazeteciler hakkında beraat kararı verildiğinin yer aldığı kararda, yargılama giderlerinin ise kamuya bırakıldığı kaydedildi.

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Altay: Yurtlarda taciz, tecavüz, cinayet, intihar var. AKP, adeta teşvik ediyor

SONRAKİ HABER

Çimsataş işçilerinden metal işçilerine çağrı: Herkesin kazanması için hep birlikte eyleme geçmemiz gerekir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...