20 Nisan 2011 10:18

TYS: Adaletin terazisi mi, Demokles’in kılıcı mı?

TÜRKİYE Yazarlar Sendikası (TYS), 7’si Emek, Demokrasi, Özgürlük Blokundan olmak üzere 12 bağımsız adayın YSK tarafından veto edilmesine yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.Açıklamada, şöyle denildi:“Sular çekildiğinde karıncalar balıkları, yükseldiğinde de balıklar karıncaları yermiş. &Uu

TYS: Adaletin terazisi mi, Demokles’in kılıcı mı?
Paylaş

TÜRKİYE Yazarlar Sendikası (TYS), 7’si Emek, Demokrasi, Özgürlük Blokundan olmak üzere 12 bağımsız adayın YSK tarafından veto edilmesine yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Sular çekildiğinde karıncalar balıkları, yükseldiğinde de balıklar karıncaları yermiş. Ülke çoktandır amansız bir tufan yaşıyor ve durmadan balıklar, karıncaları yok ediyor. Karıncaların özgürlüğü, onların buyruklarıyla, onların vicdanlarıyla can çekişiyor.
Yasalar ve özgürlükler onlar için
Adalet ve eşitlik onlar için
Dirlik ve dirim onlar için…
Eza ve suskunluk bizim için
Korku ve sindirme bizim için
Ölüm ve kölelik bizim için…
Düşünmemizi istemiyorlar, konuşmamızı istemiyorlar.

Kürt Kürt gibi düşünmemeli, Türk Türk gibi, Laz Laz gibi, Çerkes Çerkes gibi, Ermeni Ermeni gibi, insan insan gibi… 12 Kürt’ü susturduklarında, bir coğrafyanın, 68 gazeteciyi susturduklarında bütün yazarların boyun eğeceğini sanıyorlar.
Bir ülkenin tek insanı bile özgür değilse o ülke nasıl özgür olabilir ki?

YSK’nın  yasağıyla tutsaklaştırılacak 12 insan değil, Türkiye halklarıdır. Biz Türkiyeli yazarlar, yasaklanan 12’lerle birlikte kendi özgürlüğümüze de sahip çıktığımızı biliyor ve ‘demokrasi yoksunu’  bu kararı kınıyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MAZLUMDER: Karar siyasi operasyonun devamı

SONRAKİ HABER

Adana'dan tepki: 'Eşitlik, kardeşlik, Kürt halkına özgürlük'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...