20 Nisan 2011 10:16

MAZLUMDER: Karar siyasi operasyonun devamı

YSK’nın bağımsız adayları veto kararının Kürt siyasetçilerinin tutuklanmasının devamı niteliğinde olduğunu belirten MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi bir açıklama yaparak kararı kınadı.MAZLUMDER şube binasında yapılan açıklamada konuşan Diyarbakır Şube Sekreteri Avukat Nurettin Bozkurt, YSK tarafından verilen kararın geniş kitlelerin si

MAZLUMDER: Karar siyasi operasyonun devamı
Paylaş

YSK’nın bağımsız adayları veto kararının Kürt siyasetçilerinin tutuklanmasının devamı niteliğinde olduğunu belirten MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi bir açıklama yaparak kararı kınadı.

MAZLUMDER şube binasında yapılan açıklamada konuşan Diyarbakır Şube Sekreteri Avukat Nurettin Bozkurt, YSK tarafından verilen kararın geniş kitlelerin siyasi tercih hakkının kullanılmasını engellediğini belirterek, “YSK’da verilen karar 28 Mart 2009 seçimlerinden hemen sonra yargı eliyle yapılan ve BDP mensubu birçok siyasetçinin, belediye başkanının apar topar gözaltına alındığı, tutuklandığı ve halen de tutuklu olarak yargılandığı siyasi operasyonların bir devamı niteliğindedir” dedi. Bozkurt bağımsız adayların adaylıklarının iptal edilmesinin siyasi bir karar olduğunu belirtti.

Bölge illerinde YSK’nin veto kararının protesto edilmesi sırasında polisin tutumunu kınayan Bozkurt, “Yüzlerce haksız gözaltı yapılmış, orantısız güç kullanımı ve özellikle atılan gaz bombaları onlarca kişinin yaralanmasına neden olmuştur. Gaz bombası isabet eden kişilerden ancak bir kısmı tedavi görebilmektedir. Büyük kısmı gözaltına alınma kaygısı ile tedavi merkezlerine bile gidememektedirler” dedi. Son günlerde polisin attığı gaz bombaları ile yaralanan çocukların durumuna da dikkat çeken Bozkurt, “Bu olaylar polis şiddetinin hız kesmeden devam ettiğini göstermektedir” şeklinde konuştu. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

‘Çekin elinizi öğrencilerimizin üzerinden’

SONRAKİ HABER

TYS: Adaletin terazisi mi, Demokles’in kılıcı mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...