20 Nisan 2011 10:14

‘Çekin elinizi öğrencilerimizin üzerinden’

EĞİTİM SEN Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Aydın’ın Karacasu ilçesinde YGS şifre skandalına dair basın açıklamasına katılan öğrencilerin 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçlamasıyla emniyette ifadelerinin alınmasına tepki gösterdi. Kılıç, hükümete ve

‘Çekin elinizi öğrencilerimizin üzerinden’
Paylaş

EĞİTİM SEN Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Aydın’ın Karacasu ilçesinde YGS şifre skandalına dair basın açıklamasına katılan öğrencilerin 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçlamasıyla emniyette ifadelerinin alınmasına tepki gösterdi. Kılıç, hükümete ve yetkililere “Öğrencilerimizin üzerinden elinizi çekin” dedi.
Kılıç yaptığı yazılı açıklamada, sürecin gerçek sorumlularının makamlarını terk etmediğini, özür dilemekten dahi imtina ettiğini ifade etti. Geleceklerine sahip çıkan çocuklara suçlu muamelesi yapılmasını eleştiren Kılıç, Başbakan’ın şifre skandalına karşı sokağa çıkan öğrencileri hedef gösteren açıklamalarının yerini bulduğunu kaydetti.

ACİLEN GÖREVDEN ALINMALI

Şifre skandalı ile ilgili asıl yapılması gerekenlerin unutturulmaya çalışıldığını ifade eden Kılıç, sınavın iptal edilmesi ve ÖSYM Başkanının acilen görevden alınması gerektiğini vurguladı. Milli Eğitim Bakanı ve Başbakan’ın sarf ettikleri sözlerin hesabını vermesi gerektiğini belirten Kılıç, YGS’nin yok sayılarak, LYS’nin tüm öğrencilerin katılabileceği şekilde tek basamaklı bir sınav biçiminde düzenlenmesi taleplerini yineledi.

BAŞBAKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan, CHP Parti Meclisi (PM) üyesi avukat Mahmut Tanal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın YGS protestolarına ilişkin yaptığı “Biz de onların karşısına 5 bin, 10 bin genci koyarız ama gerilimden yana değiliz” açıklamasının Türk Ceza Kanunu’nun 214. maddesi uyarınca “suç işlemeye tahrik” kapsamında olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Türk Ceza Kanunu’nun 214. maddesinde “Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” denildiğini anımsatan Tanal, “Bu açıdan, Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasında tehlike suçu söz konusu olduğundan TCK Madde 214 uyarınca şüpheli hakkında soruşturmanın icrası ile cezalandırılmasını arz ederim” ifadelerine yer verdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizli’de kahvehanelere silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

MAZLUMDER: Karar siyasi operasyonun devamı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...