Çiğli’de kurultay kararları hayata geçiyor
Çiğli’de 10 Nisanda işçi kurultayı düzenleyen kurultay komitesi ve destekleyen sendikacılar, Deri-İş şubesinde bir toplantı yaptı. Kurultay komitesinde yer alan işçiler ve sendika yöneticileri kurultayı değerlendirip kurultayda alınan kararlar doğrultusunda yürütülecek çalışmaları belirledi.
GİMAS’tan katılan Veli Sacu, 10 yıldır Çiğli’de işçi olarak çalıştığını, ilk defa böyle çok sayıda işçinin bir araya geldiği bir toplantıya katıldığını belirtti. Sacu, Kurultayın Çiğli’de dönüm noktası olabilmesi için, alınan kararlar doğrultusunda somut çalışmaların başlaması gerektiğini belirtti. Tekstil İşçisi Sibel Akgül de kendisinin ve iş yerinden katılan arkadaşlarının kurultaydan etkilenip moral bulduklarını ifade ederek, “Sendika başkanlarının konuşmalarından çok etkilendiler, ben de ilk defa sendikaları yanımızda hissettim” dedi.
‘OLUMLU ETKİLENDİK’
ETAPAK’tan Basın-İş Şube Başkanı Yılmaz Yurteri de kurultaya katılan işçilerin böyle bir işçi ve sendikalar arası birliği ilk defa yaşadığını dile getirerek, “Sendikal dayanışmayı örgütlülüğü hissetti” dedi. Schneider İşçisi Cihan İşçi de kurultaya iş yerinden 30’un üzerinde işçiyle katıldıklarını anlatarak, “Hepsinin üzerinde olumlu etkisi oldu. Hem salonun dolu olması hem çok sayıda işçinin söz alıp konuşması sendika başkanlarının aramızda olması ve konuşması çok olumlu oldu” dedi. Kurultayın en büyük kazanımının organizede örgütlü olup birbirinden haberdar olmayan iş yerlerini, iş yeri temsilcileri ve örgütlü güçleri yan yana getirmesi olduğunu belirten İşçi, “En az sendikalı işçiler kadar kurultaya katılım sağlayan örgütsüz işçilere de güven veren bu olmuştur” dedi. Toplantıya katılan Tek Gıda-İş Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse de, “Hepinizin eline emeğine sağlık, başarılı ve kitlesel bir kurultay oldu. İşçi arkadaşların konuşmalarından biz sendikacılar olarak görev çıkardık. Bu çalışmanın sürekli olması için alınan kararlara sahip çıkacağız. En öncelikli işimiz Çiğli’de örgütlü sendikalar olarak bir araya gelip kurultay komitesi ile Çiğli’de bir işçi dayanışma merkezini açmak olmalıdır” dedi.
1 MAYIS ÖNCESİ ORGANİZEDE YÜRÜYÜŞ
Kurultay kararlarından birisi olan 1 Mayıs öncesi sendikal haklar için Çiğli’de yapılacak yürüyüşün tarihi kararlaştırıldı. Yürüyüş, sendikaların öncülüğünde, 26 Nisan Salı günü saat 16.00’da organize sanayi içindeki hastane yanında başlatılacak. İşçilere 1 Mayısa çağrı bildirileri dağıtılacak.
Toplantıda alınan diğer kararlar ise şöyle: Kurultay kararları, sonuç deklerasyonu ve komitenin 1 Mayısa çağrı bildirisinin yer alacağı bir 1 Mayıs bülteni çıkartılarak fabrika önlerinde ve işçi mahallelerinde dağıtılacak.
İşçi irtibat ve dayanışma merkezi için yer tutularak 9 Mayısta büronun açılışını yapmak için çalışma başlatılacak.
Seçimler öncesinde de Çiğli’de 15 Mayısta Anayasa forumu düzenlenecek. (İzmir/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et