İşçi sanattan anlar mı? | Grevdeki Bakırköy Belediyesi işçilerine sorduk

Grevdeki Bakırköy Belediyesi işçilerinin mücadelesine destek veren Balet Ekim Deniz Akarslan'ın grev alanında yaptığı gösterinin ardından işçilerle sanatı ve hayatlarındaki yerini konuştuk.

31 Aralık 2021 12:06
Paylaş

Murat UYSAL
İstanbul

Bakırköy Belediyesi işçileri, grevlerinin 67. gününde Emek Partisi'nin Bakırköy Belediyesi işçilerini ziyaret ettiği esnada yaptığı bale gösterisi ile işçilerin mücadelesine destek veren Ekim Deniz Akarslan'a teşekkür etti.

Evrensel'e konuşan grevdeki Bakırköy Belediyesi işçileri, işçinin sanatla da baleyle de ilgilenebileceğini söylerken bir Bakırköy Belediyesi işçisi, "Mesai dışında da bir sosyal hayatımız var. Bir sanatçı kadar olmasa da sanattan anlarız. Tiyatro izlemeyi, bale gösterisine gitmeyi oldukça seviyoruz. Maddi gücümüz yettiği kadar sanatın içinde var olmaya çalışıyoruz. Bize o anları yaşatan, gösterisiyle bize destek olan arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum" dedi.

"SANATTAN SADECE ZENGİNLER ANLAMAZ"

"İşçi sanatın ta kendisidir" diyen Bakırköy Belediyesi işçisi Ali Rıza Çınar, "Yaklaşık 200 işçi var şu anda burada. Bu işçilerin arasında resim öğretmeni var, müzik öğretmeni var, dans öğretmeni var, anaokulu öğretmeni var çeşitli meslek gruplarından birçok insan var burada. Ben temizlik işçisiyim mesela benim hayatımda sanat olmaz mı? Herkesin hayatında olması gerektiği gibi benim hayatımda da sanattan bir parça var. İşçi sanattan anlamaz diye bir şey yok" diye konuştu.

Ekim Deniz Akarslan'ın gösterisini değerlendiren Çınar, "Çok beğendik, benim oğlum da dans kursuna gidiyor. Gösteriden sonra sohbet ettik arkadaşla" dedi.

İşçinin hayatının çalıştığı 8-10 saatten ibaret olmadığını söyleyen İsmail Uluçay, "İşçi çalıştığı saat içinde emeği karşılığında bir ücret talep eder, o ücretini alır ve bir sosyal hayatı vardır. Bu sosyal hayatın içerisinde dans da olabilir, müzik de olabilir, spor da olabilir. İşçi de bir insandır, toplumun bir ferdidir, sanattan sadece zenginler anlamaz" diye konuştu.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "Hepsi geçecek, güzelce dinlen, ilaçlarını ihmal etme" yanıtı

SONRAKİ HABER

Yoksulluk ve ekonomik krizde çocukların ve kadınların sağlığı | Sağlık Olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...