20 Nisan 2011 09:22

İzmir Barosu:YSK kararı hukukun katlidir

İzmir Barosu, YSK tarafından adaylıkları kabul edilmeyen kişilerden, 06.12.2006 tarihine kadar infazı tamamlanmış olanlar açısından, yasaklanmış hakların kendiliğinden iade olunmuş sayılması ve yasaklanmış hakların iadesine dair bir mahkeme kararı talep edilmemesi gerektiğini belirtti.Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Avuka

İzmir Barosu:YSK kararı hukukun katlidir
Paylaş

İzmir Barosu, YSK tarafından adaylıkları kabul edilmeyen kişilerden, 06.12.2006 tarihine kadar infazı tamamlanmış olanlar açısından, yasaklanmış hakların kendiliğinden iade olunmuş sayılması ve yasaklanmış hakların iadesine dair bir mahkeme kararı talep edilmemesi gerektiğini belirtti.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Avukat Sema Pektaş, “Bunun aksini düşünmek ve uygulamak, hukukun temel ilkelerinin ihlali ve hatta katlidir. Bu nedenle, Yüksek Seçim Kurulu ivedilikle kararından dönmeli ve yukarıda belirttiğimiz koşullardaki adaylar yönünden, adaylığı kabul etmelidir” dedi. Diğer konumda olanlar için ise, yasama organının yarattığı karışıklıklar gözetilerek, adaylara eksiğin tamamlanması için süre verilmesi gerektiğini vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABF, ‘Barış umudu ciddi yara almıştır’

SONRAKİ HABER

Zana ve Dicle'ye mahkemeden onay

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...