28 Aralık 2021 18:15

CHP’li Murat Emir'den yeni iddia: TCDD ‘merkeze’, binası Medipol’e

CHP Milletvekili Murat Emir, “TCDD’yi taşımak istiyorlar. Binanın da Medipol Üniversitesine verilmesi için görüşmeler yürütüldüğünü biliyoruz” dedi.

TCDD Genel Müdürlüğünün tarihi binası | Fotoğraf: Salt Araştırma

Paylaş

Ankara’da kamu kurumlarının, Merkez Ankara projesine taşınması için seferber edildiğini iddia eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “İller Bankasının ardından şimdi de TCDD’yi taşımak istiyorlar. Binanın da Medipol Üniversitesine verilmesi için görüşmeler yürütüldüğünü biliyoruz” dedi.

Emir, Ankara’da imar planları meslek odaları tarafından yargıya taşınan ve rant projesi olarak adlandırılan Merkez Ankara projesine ilişkin yeni bir iddiayı gündeme getirdi. Geçtiğimiz günlerde İller Bankası personelinin henüz şantiye halindeki binaya taşınmaya zorlandığını açıklayan Emir, şimdi de TCDD Genel Müdürlüğünün Merkez Ankara’ya taşınmak istediğini söyledi.

BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURACAKLAR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sunan Emir, şunları söyledi:

Daha önce misafirhanesi, Medipol Üniversitesine devredilen TCDD Genel Müdürlüğünün tüm binalarının yine bu üniversiteye devredilmesine yönelik bir hazırlık olduğunu biliyoruz. TCDD’yi de Merkez Ankara’ya kiracı yapacaklar. TCDD’nin kendine yeten tarihi bir binası varken, böylesi bir operasyonun ancak birilerine rant yaratmak için yapıldığı düşünülebilir. Bir taşla iki kuş vuracaklar. Hem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın üniversitesine çok değerli bir binayı devredecekler, aynı zamanda kendi yandaşlarına, milyonlarca lira aktaracakları hazır kiracı bulacaklar. İktidarı bir kez daha uyarıyoruz, rant projesini kurtarmak için kamu kurumlarını feda etmeyin.”

PROJEYİ KURTARMA HAMLESİ Mİ?

Murat Emir ayrıca şu iddiaları gündeme getirdi: “Merkez Ankara’ya ilişkin şehir merkezinde bu kadar yüksek yoğunluklu bir projeye verilmiş olan imar izinleri halen tartışma konusu. Buna rağmen kamu kurumları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rize’den hemşehrisi, aynı zamanda AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi olan Fatih Erdoğan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Pasifik İnşaat tarafından yürütülen Merkez Ankara projesini kurtarmak için adeta seferber olmuş durumda. Önce İller Bankasını taşıdılar, üstelik henüz şantiye halindeki binaya. Çalışanların can güvenliğini bile düşünmediler. Şimdi de projeye yeni kiracı ve alıcılar bulma peşindeler.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstismar faili erkek, kendinden boşanmak isteyen eşini ölümle tehdit ediyor: 9 aydır evden çıkamıyorum

SONRAKİ HABER

AYM'den, sendikal hak ihlal kararı: Yargısal süreç devam ederken hak korunur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa