28 Aralık 2021 16:23

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Saldırıdan en başta İçişleri Bakanı sorumludur

Saldırıya uğrayan HDP Bahçelievler örgütünü ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Hiçbir provokasyon ve kaos planı HDP’nin demokratik siyasetteki ısrarını bozamayacaktır" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler ilçe binasına düzenlenen saldırı sonrası ilçe örgütü önünde basın açıklaması düzenlendi. Öğlen saatlerinde üzerinde iki silah ve bıçak bulunan bir kişi tarafından düzenlenen saldırıda parti üyesi Aziz Şimşek ve Ramazan Dışarı yaralandı. Saldırı haberinin duyulmasının ardından ilçe örgütüne çok sayıda kişi geldi. Kitle saatlerce oturma eylemi yaptı.

Deniz Poyraz’ın fotoğrafının taşındığı eylemde, “HDP umuttur umut dimdik ayakta” , "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı. Yapılan basın açıklamasına Emek Partisi, ESP, TİP,  EHP, Kaldıraç, çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve demokratik kitle örgütü katıldı.

"EŞİT, ÖZGÜR BİR GELECEĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Burada yapılan açıklamada söz alan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, "Faşizmin karşısında mücadele ederek bu sistemi tarihin çöplüğüne atmalıyız. Ya bu faşizmi yeneceğiz ya yeneceğiz. Deniz Poyraz’a Roboski’ye sözümüz bu olsun” dedi.

Ardından söz alan Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ise, “Bir Deniz Poyraz'ı kaybetmeye hiç ama hiç takatimiz yok. Bunun için faşizme karşı omuz omuza mücadele edecegiz. Bu ülkede milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırdılar ama çocukların üzenlerin bombalar yağdıranlara dokunmadilar. Adalet demeye devam edeceğiz. Faşizme karşı mücadele etmek zorundayız. Bizler halkın en temel sorunu olan ekonomi sorunuyla birlikte mücadele ediyoruz. Halkın itiraz gücünü sokağa çıkarıyoruz. Onlar ise doymuyorlar. Halkların arasına nifak tohumu serpmelerine izin vermeyeceğiz. Bu provokasyona izin vermeyeceğiz. Bunları emekçiler uyanmasın, onların kasalarına giren paraları sormayalım diye yapıyorlar. Bizim Kürt halkıyla birlikte eşit özgür bir geleceğe ihtiyacımız var. ” diye konuştu.

"KARDEŞLİK VE BARIŞ KAZANACAK"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Sera Kadıgil, Deniz Poyraz’ın mahkemesi olduğu günün arifesinde böyle bir saldırı yaşandığı için üzüntülü ve öfkeli olduğunu söyleyerek, “Sistematik olarak mecliste bakan düzeyinde HDP’lilerin haksızlık altında bırakıldığını hep birlikte görüyoruz. HDP’ye yapılan her saldırıda bizim birlikte yaşama irademize yapılan bir saldırıdır. Bu irademizi kıramazlar. Kardeşlik barış kazanacak. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

"SALDIRILARI HAZIRLAYAN ZEMİN NEFRET POLİTİKALARIDIR"

Siyasi parti temsilcilerinin konuşmalarının ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, saldırının asıl sorumlularının HDP’yi hedef gösteren iktidar ve onun temsilcileri olduğunu söyledi. Sancar, "Saldırıları hazırlayan zemin nefret politikalarıdır, hedef gösterme politikaları ve korkularıdır. HDP’den korkuyorlar. Her gün yeni bir söylemlerle hedef göstermeye devam ediyorlar. Bu politikaları da boşa çıkaracağız, bundan şüpheniz olmasın. Her gün televizyonlarda biz hedef gösteren iktidar temsilcileri, en başta İçişleri Bakanı bu saldırıların siyasi sorumlusudur ve bunun da hesabını mutlaka verecektir. İktidar da verecektir" dedi.

"HDP'Yİ SİYASETİN DIŞINA ATMAK İÇİN YAPILAN SALDIRILAR"

Sancar, saldırının Roboski Katliamı’nın yıldönümü ve İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledilmesi ilgili duruşmaya bir gün kala yapıldığını hatırlattı. Sancar, “Öldürme kastı ile bir saldırı gerçekleşti. Bu saldırıların amacını biliyoruz. HDP’yi yıldırmak içindir, siyasetin dışına itmek için yapılan saldırılardır. Kumpas davaların, yargı oyunlarının kanlı yöntemlerle sürdürülme planıdır. Kaos planlarından medet umanlar, HDP’nin kararlı yürüyüşünden, demokrasi, adalet ve barış yürüyüşünden rahatsız olanlar bizi durdurmak için ellerinden gelenleri yapıyor. Ama görüyorsunuz, dimdik ayaktayız. Mücadelemiz devam ediyor. Yürüyüşümüz büyüyerek sürüyor” dedi. 

"KAYBETME KORKUSU İLE HER TÜRLÜ KAOS PLANINA HAZIRLIYORLAR"

Sancar son olarak şunları söyledi: "Ayrıca yeni katliam planları yapanların yararlanabileceği her türlü siyasi zemini yürütmektedir. Bunun temelinde gitme kaybetme korkusu yağıyor. Kaybedeceğin gördükçe korkusu artıyor. İktidara kaybettirecek asıl gücün HDP ve HDP ile birlikte hareket ettiği geniş demokrasi ittifakı olduğunu da biliyor. Bu iktidar kaybetme korkusu ile her türlü kaos planına zemin hazırlayacak oyunlara da girişecektir. Bunu da biliyoruz. Deniz Poyraz yoldaşımız katlettiğinde bunu söylemiştik. O zaman ortaya konan dayanışma bu planların durmasını sağlamıştı. Şimdi yeni bir denemeye girişmeye çalışıyorlar. Hiçbir provokasyon ve kaos planı HDP’nin demokratik siyasetteki ısrarını bozamayacaktır. HDP’nin demokrasi ittifakını en geniş şekilde oluşturma çabaların engelleyemeyecektir. HDP’nin bu ülkeye her kesimi kapsayan adil büyük barışı mücadelesine engel olmayacaktır.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gözlerindeki ışığı görüyoruz: Bizden çaldıklarınız

SONRAKİ HABER

TMMOB, RTÜK arsasının planı değiştirilerek satılmasına itiraz etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...