25 Aralık 2021 08:09

Türk Metal grev kararı aldığını duyurdu

Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Gemlik Şubesi'nin kongresinde yaptığı konuşmada grev kararı aldıklarını duyurdu ancak grev tarihini açıklamadı.

Fotoğraf: Kazım Bulut/AA

Paylaş

Türk Metal Sendikası Gemlik Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kuruluna katılan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, grev kararı aldıklarını duyurdu. Kavlak ayrıca Kocaeli’de merkezi miting yapacaklarını açıkladı.

Kongrede işçiler sık sık, “Direne direne kazanacağız", "Ölümüne çalıştık kazanacağız", "İşçiyiz haklıyız kazanacağız", "Eylemse eylem grevse grev", "Şartel inecek bu iş bitecek” sloganları attı.

Kongrede konuşan Türk Metal Sendikası Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz, “Pandemi nedeniyle zor günler geçirdik. Yüksek enflasyon ve artan dolar yaşamımızı zora soktu. TİS sürecinde eylemlere başladık ve hakkımızı alacağız. Çünkü biz ölümüne çalıştık kazanacağız” dedi.

Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak da "Ekonomik krizi yaşıyoruz pandemiyle birlikte. Gözümüz dövizde dolar çıktıkça paramız eriyor. Dayanma gücümüzün sınırındayız. Bir gece cebimizde 100 lira ile yatıyoruz 90 lira ile uyanıyoruz, böyle adalet istemiyoruz, biz böyle düzen istemiyoruz. Pandemi bizi vurdu, çip krizi bizi vurdu, biz bu karanlık tablodan nasıl çıkacağız? Mücadele ederek, direnerek, işi bırakarak buradan çıkarız. Günlerdir hepimiz ayaktayız, sözün bittiği yerdeyiz. Bundan sonraki süreçte eylemse eylem, grevse grev. Bütün bölgelerde eylemlerle mücadelenizi yükseltiyoruz. Eylemlerimizi devam ettireceğiz pazartesi gününden itibaren. Bu sürecin sonunda muhataptan cevap gelmezse Kocaeli Meydanı'nda miting yapacağız” dedi.

Grev kararını alarak geldiğini söyleyen Kavlak, grev tarihini ise açıklamadı.

“BÜYÜTTÜĞÜMÜZ EKONOMİDEN PAYIMIZI İSTİYORUZ”

"TÜİK’in açıkladığı çakma enflasyona değil çarşıya pazara göre hakkımızı istiyoruz" diyen Kavlak, “Kayıplarımızı istiyoruz. Bununla yetinmiyoruz refah payı istiyoruz. Büyüttüğümüz ekonomiden payımızı istiyoruz. İtirazımız cebimizden uçup giden parayadır, küçülen ekmeğedir. Ben dün aldığım peyniri, zeytini bugün alamıyorum. TÜİK’in açıkladığı rakamlara kimse inanmıyor. Bizim karşımıza bahanelerle gelmeyin sizin yaşadığınız kriz de bizim yaşadığımız pembe dizi mi? Çip kriziyle gelmeyin” dedi.

“KRİZLERİN FATURASINI CANIMIZLA ÖDEDİK”

Renault fabrikasının 51 gün boyunca çip krizi nedeniyle durduğunu, TOFAŞ'ta ise 55 gün olduğunu ifade eden Kavlak, “Peki üretimi biz mi durduruyoruz? Bize bunlarla gelmeyin. Biz bu krizlerin faturasını canımızla ödedik. Bir kez daha söylüyorum biz umutsuz değiliz. Bundan önce çalıştık ürettik hakkımızı aldık yine alacağız. Zaman yaklaşıyor bunu herkes görecek. O masadan hakkımızı almadan kalkmayacağız. Biz nedeni olmadığımız sorunun mağduru olmak istemiyoruz. Kimse kısa vadeli çıkarlara odaklanarak bir gelecek aramasın. Biz demokrasi istiyoruz, biz sendikal haklarımızı özgürce örgütlenmek istiyoruz, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın istiyoruz, iş cinayetlerinde ölmek istemiyoruz” dedi.

TÜRK METAL 'ÇAKMA ENFLASYON' ORANINDA ZAM İSTİYOR!

Kavlak'ın "TÜİK’in açıkladığı çakma enflasyona değil çarşıya pazara göre hakkımızı istiyoruz" diye hedef aldığı TÜİK enflsayonu yüzde 21 oranında açıklarken, bağımsız iktisatçıların oluşturduğu ENAG enflasyonu yüzde 58 olarak açıklamıştı. Türk Metal ise taslakta yüzde 27 zam talep ediyor.  

Türk Metal Sendikası Gemlik Şubesi'nde, tek listeyle seçim yapılan Genel Kurulda mevcut başkan Kemal Durmaz, yeniden başkanlığa seçildi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt'ta öldürülen kadın, daha önce tehditler aldığı için karakola başvurmuş

SONRAKİ HABER

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kültürpark’ı yapılaşmaya açmayı onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...