20 Nisan 2011 09:11

Bu çılgınlığa derhal son verilsin

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Nükleer Karşıtı Platform’un (NKP), Çernobil felaketinin yıldönümünde, 24 Nisan’da İstanbul’da yapılacak “Nükleer Santrallara ve Yaşamı Yok Eden Enerji Üretimlerine Hayır” mitingine destek verdiklerini açıkl

Bu çılgınlığa derhal son verilsin
Paylaş

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Nükleer Karşıtı Platform’un (NKP), Çernobil felaketinin yıldönümünde, 24 Nisan’da İstanbul’da yapılacak “Nükleer Santrallara ve Yaşamı Yok Eden Enerji Üretimlerine Hayır” mitingine destek verdiklerini açıkladı.

Soğancı dün yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyada nükleer santral teknolojisi terk edilirken, son olarak Japonya’da yaşanan felaketle tehlikenin boyutları bir kez daha gözler önüne serilmişken, AKP Hükümeti’nin nükleer santral macerasında ısrar ettiğine dikkat çekti. Soğancı, “Japonya Başbakanı yaşanan nükleer felaket için tüm dünyadan özür dilerken, Başbakan nükleer santralleri piknik tüpüyle bir tutuyor” dedi. Soğancı,  “Ülkemizin ‘nükleer santrallerden elektrik üretme macerasına’ atılmasına gerek yoktur. Bu çılgınlığa derhal son verilmelidir” dedi.  

AKP’nin, Mersin’de geleceği için el ele vererek kilometrelerce insan zinciri oluşturan on binlerin sesine kulak vermesini isteyen Soğancı, aynı çağrının 24 Nisan’da da yükseleceğini hatırlatarak, “Çağrımız tüm dünyayadır: İnsanlığın geleceği açısından, nükleer santralleri kapatın” dedi.

Soğancı TMMOB’nin de 24 Nisan günü İstanbul’da ülkesini, doğayı, insanlığı ve geleceği düşünenlerle birlikte “Biz nükleer santral istemiyoruz” diyenlerin sözünü büyüteceğini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Madımak sanığına 18 yıl sonra müebbet hapis

SONRAKİ HABER

HES’ler sanki yalan rüzgarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...