20 Nisan 2011 08:20

AKP'li Kuzu: YSK'nın verdiği en doğru karar budur

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Burhan Kuzu, 12 bağımsız milletvekili adayının, adaylıklarının iptaline ilişkin YSK kararını yanlış görmediğini söyledi. Kuzu, "Zaten YSK zaman zaman çok yanlış kararlar verir. Ama belki en doğru kararlardan birisi budur maalesef" şeklinde konuştu.Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP Milletvek

AKP'li Kuzu: YSK'nın verdiği en doğru karar budur
Paylaş


Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP Milletvekili Burhan Kuzu, basın mensuplarının soruları üzerine, YSK'nin bağımsız adaylara ilişkin aldığı kararı değerlendirdi. Kuzu, YSK'nin kararını çok yanlış görmediğini belirterek, "Çünkü Anayasa'mızda ve yasalarımızda bu konuda çok açık hüküm var. Bu, 1961'den beri de var, yeni bir kural değil bu. Zaten YSK zaman zaman çok yanlış kararlar verir. Ama belki en doğru kararlardan birisi budur maalesef. Bu manada öyle denk geldiği için söylüyorum. Hukuka uygun kararlardan bir tanesi bu" iddiasında bulundu.

BDP YSK KARARINA ZEMİN HAZIRLAMIŞ

Kuzu, BDP'nin seçim öncesi çatışmalı bir ortam istediği için YSK kararına zemin hazırladığı iddasında bulunarak, "Demek böyle bir zemin mi oluşturulmak istendi diye insanın aklına şeytan getiriyor. 'Bunu kullanabilir miyiz?' diye düşünüldü, seçim döneminde, öyle görüyorum" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu'nun, Meclis'in olağanüstü toplanmasına yönelik çağrısına ilişkin görüşleri sorulan Kuzu, "Bu tamamıyla, 'Şu ortamdan, acaba siyasete bir şey çıkarır mıyız' diye, bir anlamda nemalanmaktan başka bir şey değil. Söylediğinin hiçbir tutar tarafı yok Kılıçdaroğlu'nun, hiçbir mantığı yok. Seçime başlamışız, şu anda çalışmaya gidiyoruz, bütün siyasi partiler alana inmiş vaziyette. Diyelim böyle bir çağrıda bulundunuz, aklı zorlayan bir şey, ama nasıl olacak?" dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

'Akkuyu’ya santral yapmak kaygı verici'

SONRAKİ HABER

Kulp’ta çatışma: 1 korucu öldü, 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...