13 Aralık 2021 09:43

İzmir Valisi Köşger: Omikron varyantı saptanan 5 kişinin yurt dışı bağlantısı yok

İzmir Valisi Köşger, Omikron varyantına yakalanan 5 kişinin yurt dışı bağlantısının olmadığını söyledi.

Yavuz Selim Köşger | Fotoğraf: DHA

Reklam

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte Omikron varyantına yakalanan 5 kişinin yurt dışı bağlantısının olmadığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1'i İstanbul'da, 5'i İzmir'de olmak üzere 6 kişide Omikron varyantının tespit edildiğini açıkladı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Hastalara ulaşıldı. Sağlık durumları iyi. Uzmanlar bu varyantın diğerlerinden daha hafif olduğunu belirtti. Mücadele sürecek" dedi. Vali Köşger, Omikron varyantına yakalanan 5 kişinin yurt dışı bağlantısının olmadığını ifade etti. Bu arada hastalığa yakalanan 5 kişinin tedavisine evde devam edildiği belirtildi.

"ÖNLEMLER YAYILMA HIZINI KESEBİLİR"

İzmir Tabip Odası da Omikron varyantı ile ilgili açıklama yaptı ve alınması gereken önlemleri sıraladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan çalışmalar geçirilmiş infeksiyon+aşılama ya da 3’üncü doz uygulamaları ile elde edilen antikorların Omikron varyantına karşı aktivitelerini bir ölçüye kadar koruduklarını göstermektedir. Deltaya karşı 6 kata kadar daha bulaşıcı olduğu hesaplanan Omikron toplumdaki yayılımının, antikorlardan kaçma yeteneğiyle kolaylaşabileceği öngörülmektedir. Mevcut gelişmeler Omicron varyantının tetikleyeceği yeni bir dalga ile karşı karşıya olabileceğimizi düşündürürken ülkelerin alacakları önlemler ve iş birliği, yayılımın hızının kesilmesi açısından son derece önem taşımaktadır." (İzmir/DHA)

Reklam