13 Aralık 2021 07:30

Yazarımız Ender İmrek’e bir soruşturma daha

Evrensel Yazarı Ender İmrek hakkında bir soruşturma daha açıldı. İmrek, "Eleştiri kapsamındaki her şeyi soruşturma konusu yapıyorlar. Basın üzerinde tahakküm oluşturmak istiyorlar” diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gazetemiz Evrensel Yazarı Ender İmrek hakkında bir soruşturma daha açıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İmrek ifadeye çağırıldı. Soruşturmanın ne ile ilgili olduğuna dair bilgi ise verilmedi. 

Evrensel’e konuşan İmrek bu soruşturmaların düşünce, ifade ve basın özgürlüğü olmadığının bir göstergesi olduğunu belirterek "Eleştiri kapsamındaki her şeyi soruşturma konusu yapıyorlar. Basın üzerinde tahakküm oluşturmak istiyorlar” dedi.

2 gün önce sokak röportajı yapan muhabirlerin gözaltına alınmasını da hatırlatan İmrek “Bu basına yönelik bir tehdittir” diye konuştu. İmrek 14 Aralık’ta Bakırköy Adliyesi’nde ifade vermeye gideceğini belirtti. 

Sosyal medya hesabında soruşturma açıldığı haberini paylaşan İmrek "Yine bir soruşturma... Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ‘Özel Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan çağrılıyız. Yine muktedirlerin hoşuna gitmeyen bir şeyler yazmış olmalıyız. Basın, düşünce, ifade, örgütlenme özgürlüğü yok bu ülkede. Yarın Bakırköy Adliyesi'nde olacağız. Bakalım, görelim.” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bulgaristan'dan gelen turistler yeni yıla kadar Edirne'de boş oda bırakmadı

SONRAKİ HABER

Sokak röportajı yapan 3 YouTuber hakkında ev hapsi kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...