20 Nisan 2011 07:54

BAT işçileri kazandı

British American Tobacco (BAT) Samsun Sigara Fabrikası’nda işten atılan 120 işçi için Tek-Gıda İş Sendikası ile BAT yöneticileri arasında yapılan görüşme sonunda anlaşma sağlandı.Anlamaya göre emekliliklerine 1 ila 5 yıl kalanlara 40 bin lira ila 80 bin lira arasında brüt ödeme yapılacak. Bu şartlar altında diğer ç

BAT işçileri kazandı
Paylaş

Anlamaya göre emekliliklerine 1 ila 5 yıl kalanlara 40 bin lira ila 80 bin lira arasında brüt ödeme yapılacak. Bu şartlar altında diğer çalışanlardan da ayrılmak isteyenlerin ayrılmalarına izin verilecek.

Toplantıya, BAT Türkiye Genel Müdürü Fabio Lima ve Luis Barros olmak üzere 4 BAT yetkilisi, Tek Gıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç, eski Tek Gıda- İş Tokat Şube Başkanı Suat Karlıkaya, Samsun Sigara Fabrikası Tek Gıda- İş İşyeri Temsilcisi Vedat Altun katıldı. Toplantıya işten atılmadıkları halde direnişe katılarak arkadaşlarına destek olan 40 işçi de katılmak istedi. Ancak, işçilerin bu talebi sendika tarafından reddedildi.

Atılan işçilerle yapılan 2 saatlik toplantı oldukça gergin geçti. Sendika işçilere BAT patronlarıyla yaptıkları pazarlığın sonucunu aktardı. İşçilerin vereceği karara göre hareket edeceklerini belirten sendika, işçilerin oy çoğunluğu üzerine uzlaşma protokolü imzaladı. Anlaşmaya göre, emekliliklerine 1 ila 5 yıl kalanlara 40 bin lira ile 80 bin lira arasında brüt ödeme yapılacak.

Bu şartlar altında diğer çalışanlardan da ayrılmak isteyenlerin ayrılmalarına karar verilecek. Anlaşmaya göre Samsun Sigara Fabrikası’nda çalışanların da sendikalı olmalarına karar verildi. Sendika ve işverenden kurulacak bir komite 3 Mayıs’ta yeniden İstanbul’da bir araya gelme kararı da aldı. İşten atılmayıp direnişe destek veren işçilerle de 23 Nisan’da sendikanın toplantı yapması bekleniyor. (SAMSUN)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Gül, Demirtaş'la görüşecek

SONRAKİ HABER

Mas-Daf işçilerine destek ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa