18 Şubat 2011 04:20

Bölge’de ‘ileri demokrasi!’ örneği

DİYARBAKIR’da 15 Şubat gösterilerinde polisin sert müdahalesini ve gözaltıları protesto etmek isteyen binlerce kişi yine polisin sert müdahalesine maruz kaldı. Hastaneye gitmek üzere olan kanser hastası A.Kadir Taşdelen polisin kafasına vurduğu silah dipçiğiyle yaralandı. Silopi’de ise polisin attığı gaz bombasından 2 çocuğun y

Bölge’de ‘ileri demokrasi!’ örneği
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubatı protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe polisin sert müdahalesini kınamak için dün BDP Diyarbakır il binası önünden Koşuyolu Parkı’na doğru yürüyüşe geçen kitleye yapılan müdahale, yine sert oldu. Müdahale sırasında çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisi gelirken, Hatboyu Caddesi’nde ara sokaklara giren polis 6 genci gözaltına alarak feci şekilde dövdü.
Yüzleri kan içerisinde kalan 6 genç, uzun süre elleri arkadan kelepçelenerek yerde yatırıldı. Kitlenin göreceği şekilde yere yatırılan gençlerin bu durumda olmasına öfkelenen kitle uzun süre polisi yuhaladı. Gözaltılara engel olmak isteyen halk ile polis arasında uzun süre gerginlik yaşandı. Yollara barikat kuran gençler polisin ara sokaklara geçişine izin vermezken, polisin sert müdahalesine karşı molotofkokteyli ve taşlar ile karşılık verdi. Hastaneye gitmek üzere olan kanser hastası A.Kadir Taşdelen adındaki vatandaş da, polisin kafasına vurduğu silah dipçiği ile yaralandı. Yaralanan Taşdelen, özel bir hastaneye kaldırıldı.
SİLOPİ DE İKİ ÇOÇUK YARALI
Şırnak’ın Silopi ilçesinde 15 Şubatta yaşanan polis müdahalesine tepki nedeniyle düzenlenen yürüyüşe polis yine müdahale etti. Başak Mahallesi’nde bir araya gelen binlerce kişiye yönelik polisin gaz bombaları ve tazyikli su ile yaptığı müdahalede 2 çocuk yaralandı. Çocuklardan biri ayağına, diğeri ise başına isabet eden gaz bombası ile yaralandı. Mahalle polis tarafından ablukaya alındı. Cizre’de de polisin 15 Şubat eylemlerine müdahalesini protesto etmek için yürüyüş yapanlara Nusaybin Caddesi’nde polis, gaz bombalarıyla müdahale etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Askerler böyle zayi oluyor!

SONRAKİ HABER

Mahkemeden Kürtçeye tercüman oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...