09 Aralık 2021 11:25

HDP'li Hüseyin Kaçmaz Soylu'yu yalanladı: Evimizde kimse gözaltına alınmamıştır

Soylu'nun "Aranan Mehmet Miraç Dinç, Kaçmaz ailesinin evinde yakalanmıştır” açıklamasını yalanlayan HDP’li Kaçmaz “Benim, ailemin herhangi bir yerdeki evinde bir şahıs gözaltına alınmamıştır” dedi.

Hüseyin Kaçmaz | Fotoğraf: MA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ailesine iftira attığını belirten HDP’li Hüseyin Kaçmaz'ın babası Mehmet Kaçmaz, "Biz evdeydik, böyle bir şey görmedik. Eğer iddia ettiği gibiyse kamera kayıtlarını göstersin" dedi. 

Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP ilçe başkanının kardeşi Tahir Güven’e yapılan silahlı saldırıya ilişkin HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ı hedef gösterdi.

Soylu, HDP Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Miraç Dinç’i, "YPS üyesi" ilan ederek Kaçmaz’ın evinde yakalandığını iddia etti.

KAÇMAZ, SOYLU'YU YALANLADI

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz ise "Hiçbir şekilde ne benim ne de ailemin herhangi bir yerdeki evinde bir şahıs gözaltına alınmamıştır" dedi.

Kaçmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Dün akşam İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bir komployla, iftirayla, yalanla karşı karşıya kaldım" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Bakanlığının bütçesinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde yaptığı konuşmaya değinen Kaçmaz, "Süleyman Soylu, dün Tahir Güven isimli kişinin öldürülmesi olayına karıştığı iddia edilen kişinin benim evimde dün sabah yakalandığı şeklinde bir iddiada bulundu. Öncelikle belirtmek isterim ki söz konusu şahıs ki avukatlardan da sordurduk dün sabah değil önceki akşam Silopi çarşı merkezine yakın bir noktada gözaltına alınmış ve şu aşamaya kadar herhangi bir ifadesi dahi alınmamıştır. Dosyada gizlilik kararı vardır" dedi.

HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'la aynı evde kalan babası Mehmet Kaçmaz, Bakan Soylu’nun söylediklerini komplo olarak değerlendirdi.

SOYLU OĞLUMA KİN TUTTU”

Baba Kaçmaz, Soylu'nun iddiasını yalanlayarak şunları anlattı: "Süleyman Soylu'nun bize attığı iftira ve yalandır. Ne polis ne de bir başkası bizim eve gelip bizi rahatsız etmemişlerdir. Bahsedilen kişiler evimizde gözaltına alınmadı. Polisler bizim evin görüntüsünü vermiş olabilirler ama benim evimin içerisine girip baskın yapılmadı. Biz evdeydik ve böyle bir şey görmedik. Benim oğluma ve aileme iftira atıyorlar. Hüseyin Meclis’te ona dönük konuştuğu için Soylu kin tuttu ve o yüzden şimdi bu iftirayı atıyor. Bahsedilen kişiler Dörtyol'da akşam gözaltına alındı. Bahsi geçen kişiler bir lokantada görülmüşler. Polisin dörtyolda gözaltına aldığı kişiyi nasıl Hüseyin Kaçmaz'ın evinde yakaladım diyebiliyor? Bu yalandır. Eğer bahsettiği gibiyse o zaman neden beni ve çocuklarımı kameraya almadı? Eğer doğruysa evimin kamera görüntülerini yayınlasın."

“İFTİRA ATIYOR”

Soylu'nun aileleri birbirine düşürmek için böyle bir iftiraya başvurduğunu söyleyen Kaçmaz, "Gözaltına aldığı kişilerin de bu durumla alakası yok. Soylu insanları birbirine kırdırtmak için bunları yapıyor. Milleti buna inandırıp bütçeyi bu şekilde kapatmak istiyor. Ben Tahir Güven'in ailesine de sesleniyorum; böyle bir şey yok. İftira atıp bizleri birbirimize düşürmek istiyorlar" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gençlik örgütleri: Tarikat ve cemaat yurtlarını kamulaştırın

SONRAKİ HABER

2021’in en komik evcil hayvan fotoğrafları seçildi | İşte dereceye giren fotoğraflar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...