09 Aralık 2021 05:01

Erkeklere "ikinci eş alın" diyen Menzilci doktor görevine geri döndü

Sosyal medya paylaşımlarında medeni kanunu hedef alıp çok eşliliği savunan eski GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer, görev yerine geri döndü.

Ali Edizer | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekim yardımcılığı görevini yürütürken sosyal medya hesaplarından medeni kanunu ve tek eşliliği hedef alan paylaşımları nedeniyle Güdül İlçe Devlet Hastanesi'ne gönderilen Menzil tarikatı üyesi Dr. Ali Edizer, eski görev yerine geri döndü.

Edizer, kararın iptali için idari mahkemeye dava açmıştı. Ankara 15. İdare Mahkemesi kararını verdi. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Edizer'in, Güdül'de görevlendirme işleminin hukuka aykırı olduğunu söyledi. Doktorun yeniden eski hastanesinde görev yapması kararlaştırıldı.

Karar sonrası Edizer, sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak, "Güdül'e veda zamanı. Bir hukuksuzluk daha izole edildi. İnşallah sırada GATA'ya dönüş var. Birikim ve gayretleriyle mücadelemizde büyük payı olan avukat arkadaşlarımı tebrik ediyorum" açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Ali Edizer, GATA’da başhekim yardımcısı olarak görev yaparken, sosyal medya hesabından erkeklere, “İkinci eşi de alın” çağrısında bulunmuş ve “Sorsan, ‘kadına özgürlük ve uygarlık’ kazandırıldı. Resmiyette tekeşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliğidir” gibi mesajlar paylaşmıştı. Bu paylaşımları üzerine 5 Ekim 2020’de görevden alınan Edizer’in, 9 Mart 2021’de Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde yeniden göreve başladığı ortaya çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK üyeleri Bursa’dan “Geçinemiyoruz” mitinglerine çağrı yaptı

SONRAKİ HABER

Trabzon ve Gümüşhane sınırına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa