07 Aralık 2021 10:10

Selahattin Demirtaş'ın avukatı, Büşra Dede hakkında suç duyurusunda bulundu

Selahattin Demirtaş'ın avukatı Hadi Cin, AKP propagandası yaptığı videolarla alay konusu olan Büşra Dede hakkında Demirtaş'a yönelik hakaret içeren ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Ekran görüntüsü, 'Büşra Dede' YouTube kanalının videosundan alınmıştır.

Paylaş

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı Hadi Cin, Youtuber Büşra Dede hakkında Demirtaş'a yönelik hakaret içeren ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Kendi ismini taşıyan YouTube kanalında yayımladığı AKP propagandası videolarıyla sosyal medyada sık sık alay konusu olan Büşra Dede hakkında Selahattin Demirtaş'a ve ailesine yönelik hakaret içeren ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

"AYRICA TAZMİNAT DAVALARI DA AÇILACAKTIR"

Demirtaş'ın avukatı Hadi Cin, suç duyurusuna dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş'a yönelik hakaret içeren ifadeler kullanan Büşra Dede isimli kişi başta olmak üzere, tespit edilen kişiler hakkında suç duyurusu yapılmış olup, ayrıca manevi tazminat davaları da açılacaktır.

Müvekkilimiz, siyasi kişilerin en ağır şekilde eleştirilebilmesi gerektiğini, hem kendisine hem de başka siyasilere yönelik ağır eleştirilerin sağduyuyla karşılanması ve siyasi eleştiriler söz konusu olduğunda, ifade özgürlüğüne üstünlük tanınması gerektiğini düşünmektedir.

Bununla birlikte eleştiriden uzak, hakaret içeren ifadelerin hem kendisine hem de temsil ettiği değerlere ve halka yapılmış gibi kabul edilmesi kaçınılmazdır. Müvekkilimize, halka ve halkın değerlerine yönelik hakaretlerin hoş görülmesi mümkün değildir.

Bundan sonra da müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş'a, ailesine, temsil ettiği değerlere yönelik hakaret içeren ifadeler kullanan kişilere karşı hukuki yolları işleteceğimizi, suç duyurusunda bulunup manevi tazminat davaları açacağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

DEMİRTAŞ'A "ÇOCUK KATİLİ" DEMİŞTİ

Büşra Dede, 19 Kasım'da Twitter, 20 Kasım'da da YouTube hesabından yayımladığı "Dolar neden yükseliyor? Nasıl düşer? Sizin ne demek istediğinizi biliyoruz!" başlıklı videosunda Selahattin Demirtaş'a "Çocuk katili" demişti.

Dede, "Erken seçim yapılsın birader, Erdoğan gitsin, belli ki dolar düşmeyecek başka türlü çünkü. Adam konuştukça dolar artıyor. Şunlar da gelsinler bakalım hükümetin başına, bir görelim önce ne yaparlar" sözleriyle başladığı videosuna "Devletin içinde FETÖ yapılanması tekrar oluşur", "Bütün büyük yatırımlar tarihe karışır", "Doğal gaz arayışlarını sonlandırırız", "Afrika'dan çıkarız", "İsrail, Filistinlilere daha da zulmeder", "İktidar İslamla mücadelesine yeniden başlar", "İstanbul Sözleşmesi hemen yürürlüğe konulur", "Eşcinsellik meşrulaşır" benzeri cümlelerle devam etmişti.

Sosyal medyada alay konusu olan söz konusu videonun YouTube'daki yorumlarından bazıları şöyle:

"Kanalınızın büyümesi adına Zaytung ile iş birliği öneririm. Böylesine kreatif senaryolar beni çok güldürüyor, teşekkür ederim."

"Çok güzel mizah sayfası, bayıldım daha sık video gelmeli."

"Büşra da pudra şekeri kullanıyor herhalde."

"2 dakikalık videoda bu kadar zırvayı bir araya getirmek çok büyük başarıdır..."

"Hayatımda en çok güldüğüm video olabilir, en son bu kadar güldüğümde arkadaşım bana 'RTE çok iyi yönetici' demişti."

"Çok şükür, bugün yine başkaları adına utandık."

"Çok komik bu kadın, çok gülüyorum."

"Kamera korkumu yendim sayenizde... Düşük bilgiyi yüksek özgüvenle paylaşan görmemiştim..."

"Çok güzel anlatmışsın, ağzına yüreğine sağlık. Sayende her şeyin farkına vardım, gözüm açıldı. Sayende oy kullanırken çok dikkatli olacağım ki mühür sizin tarafa kaymasın."

"Videodaki tek doğru kısım: 'Erken seçim yapılsın birader. Erdoğan gitsin. Belli ki dolar düşmeyecek başka türlü. Çünkü adam konuştukça dolar artıyor' Bence haklı." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP GYK Üyesi Levent Tüzel beraat etti

SONRAKİ HABER

CDC'nin Kovid-19 seyahat riski taşıyan ülkeler listesi: Türkiye "çok riskli ülkeler" listesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...