07 Aralık 2021 07:43

Adli kontrolle serbest bırakılan erkek, boşanma aşamasında olduğu kadına saldırdı

Eşi Hacer Solmaz'ı kasten yaralayan ancak adli kontrolle serbest bırakılan Ömer Solmaz, kadının evine giderek pompalı tüfekle saldırdı. Evin önünde nöbet tutan bir jandarma yaralandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Tokat'ta boşanma aşamasında olduğu Hacer Solmaz'ı yaralayan, tutuklandıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan Ömer Solmaz, uzaklaştırma kararına rağmen kadının köydeki evine gitti. Nöbet tutan jandarmalara pompalı tüfekle ateş eden Solmaz, bir jandarma astsubayını yaraladı. Hacer Yılmaz, "Onu dışarıya çıkarmasınlar. İçeriye girerken bize 'yine geleceğim' diyor. Yine geleceğim diyen adamı çıkarmayın. Biz öldükten sonra mı bu adam mı alacaklar" diyerek tepki gösterdi.

DHA'da yer alan habere göre 2020 yılında disiplinsizlik nedeniyle uzman çavuşluktan atılan Ömer Solmaz, 11 Ağustos’ta eşi Eşi Hacer Solmaz'a saldırdı. Hacer Solmaz koruma kararı aldırdı. Ömer Solmaz ise "kasten yaralama ve tehdit" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak mahkeme 7 Ekim'de Ömer Solmaz’ı adli kontrolle serbest bıraktı. Tokat Denetimli Serbestlik Bürosu tarafından Solmaz'a elektronik kelepçe takıldı. 4 Aralık'ta ayağındaki elektronik kelepçeyi kırarak ortadan kaybolan eski uzman çavuş Solmaz’ın kullandığı babasına ait araç, şehir merkezinde terk edilmiş halde bulundu. Yaşanan olay üzerine jandarma, Hacer Solmaz ve daha sonra koruma kararı verilen ağabeyi Adem Gencay için güvenlik önlemi alarak köyde nöbet tutmaya başladı.

Evin çevresinde görevli jandarmalar bugün saat 04.30 sıralarında çevredeki köpeklerin havlaması üzerine bölgede araştırma yaptı. Bu sırada Ömer Solmaz tarafından jandarma personeline pompalı tüfekle ateş açıldı. Açılan ilk ateşte Kıdemli Astsubay Ferhat Koyun sol kol ve sol bacağından yaralandı. Olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Bir süre jandarmalarla çatışan Solmaz, yakalanarak gözaltına alındı. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınan Ferhat Koyun'un durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

"BİZ ÖLDÜKTEN SONRA MI BU ADAMI ALACAKLAR?"

Yaşananlar sonrası DHA'ya konuşan Jandarma olmasa yaşamını yitirebileceklerini belirterek "Yine geleceğim diyen adamı çıkarmayın. Biz öldükten sonra mı bu adam mı alacaklar" diye tepki gösterdi.

Hacer Solmaz şöyle konuştu: "Bu şahıs sürekli beni tehdit ediyordu. Kelepçeyi kırıp buraya geldi. Jandarmalar vardı. Onlar olmasaydı, gerçekten biz ölebilirdik. Benim aileme çok kötü şeyler olabilirdi. Evimize, arabalarımıza her türlü zararı verdi. Bizim can güvenliğimiz yok. Artık buna bir çözüm bulunsun. Bir sürü kadın ölüyor. Buna artık bir çözüm bulunsun. Ben artık kendimi geçtim, ailemi düşünüyorum, benim ailem ölebilirdi. Ben bununla 1,5 -2 yıldır mücadele veriyorum. Jandarma olmasaydı biz ölebilirdik. Artık bu böyle devam etmez. Bunca kadın boşa ölüyor. Ben devlete sesleniyorum, ne olur artık sesimizi duysunlar. Onu dışarıya çıkarmasınlar. İçeriye girerken bize 'yine geleceğim' diyor. Yine geleceğim diyen adamı çıkarmayın. Biz öldükten sonra mı bu adam mı alacaklar" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bitrota isimli kripto para borsası üzerinden dolandırıcılık yapan şirket sahibi yakalandı

SONRAKİ HABER

Üst geçidin olmadığı bölgede trenin çarptığı kadın yaşamın yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...