02 Aralık 2021 10:50

Bursa'da simide zam geldi | Normal simit 3 TL, tereyağlı simit 3,50 TL oldu

Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası simide zam yapıldığını duyurdu. Zamla birlikte simit fiyatlarının 3 TL'ye, tereyağlı simit ise 3,50 TL'ye yükseldi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bursa’da simide zam geldi. Zamla birlikte normal simit 3,00 TL, tereyağlı simit 3,50 TL olacak.

Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası tarafından yapılan açıklamada simide zam yapıldığı duyuruldu. Buna göre zamla birlikte normal simit fiyatı 3 TL'ye, tereyağlı simit 3,50 TL'ye yükseldi.

Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, simit fiyatlarına zam yapıldığını duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yaşadığımız süreç hepimizin malumu. Bir yandan salgın, bir yandan da kapanmalar sebebiyle esnafımız oldukça, zor günler geçiriyor. Buna ek olarak önemli girdilerimiz arasında yer alan hammadde (un, yağ, susam, tahin vb.) doğalgaz, su, elektrik ve asgari ücret artışları da yaşanılan bu sıkıntı' kat ve kat artırdı. Şöyle geriye dönüp baktığımızda simit fiyatının en son 29/01/2021 yılında 2,25 TL. olarak açıklandığını görüyoruz. Esnafımızın önünü görebilmesi için 03.12.2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere simit fiyatımızı 3,00 TL ve tereyağlı simit 3,50 TL olarak uygulayacağız. Ülke şartları ve esnafımızın yaşadığı bu süreçte vatandaşımızı da düşünülerek en makul bir fiyat ayarlaması yapılmıştır. İnanıyorum ki önümüzdeki günler hem ülkemiz hem de esnaf teşkilatımız için" bugünden çok daha iyi olacak."

Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odasının simit fiyatlarına zam duyurusu

(Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadını 3 kez öldürmek isteyen erkek, 13 şikayete rağmen hâlâ yakalanmadı

SONRAKİ HABER

Benzindeki indirim bir gün sürdü, 44 kuruş zam geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...