01 Aralık 2021 19:52
Son Güncellenme Tarihi: 02 Aralık 2021 08:02

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti, yerine Nureddin Nebati atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Hazine ve Maliye Bakanlığına görevden istifa eden Lütfi Elvan yerine Nureddin Nebati atandı.

Nureddin Nebati | Fotoğraf: Elif Öztürk Özgöncü/AA, Lütfi Elvan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevden istifa etti. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Elvan'ın yerine yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararında "Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince atanmıştır" ifadelerine yer verildi.

İLK AÇIKLAMA: RABBİM, KOLAYLAŞTIR, ZORLAŞTIRMA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ilk açıklamayı Twitter hesabından yaptı. Bakan Nebati, "Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır. İşimizde bize doğruluk ver, bizi muvaffak kıl. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah" açıklamasında bulunudu.

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

Akaryakıt işletmeciliği yapan ve tekstil işiyle uğraşan Nurettin Nebati, AKP 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi, MYK Üyesi olarak 2014-2015 yıllarında AKP Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Bakan Nebati, 24'üncü dönem İstanbul, 25'inci dönem Şanlıurfa Milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı.

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. Mevcut olarak MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti üyesi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, ENSAR Vakfı, TÜGVA, ÖNDER, UTESAV, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri vakıf ve derneklerde üyeliği devam ediyor.

Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanı olduğu dönemde de yardımcılık yapan Nebati aynı dönem Türk Telekom Yönetim Kuruluna atanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Altınsız altın günü

SONRAKİ HABER

Eşrefpaşalıların gözünden hayat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...