01 Aralık 2021 08:49

Sokak lambalarının geç yanıp erken söndürülmesi kararından vazgeçildi

Sokak lambalarının 15 dakika geç yanıp 30 dakika erken söndürülmesi kararı tepkiler üzerine sona erdi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, sokak lambalarının 15 dakika geç yanıp, 30 dakika erken söndürülmesi uygulamasını tepkiler üzerine sona erdirdi. 

FOX TV'de Çalar Saat programını sunan İsmail Küçükkaya, canlı yayında yaptığı açıklamada Enerji Bakanlığı tarafından arandıklarını söyledi. Küçükkaya, bakanlığın sokak lambalarının normal periyodundan 15 dakika geç yanıp 30 dakika erken söndürülmesi uygulamasının bitirdiğini açıkladı.

Küçükkaya “Enerji Bakanlığı yayınımız sırasında Ankara büromuzu aramış. Sokak lambalarıyla ilgili düşünülen uygulamadan vazgeçildi demişler. Biz de Enerji Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Bu uygulama ile özellikle Türkiye'nin batı illerinde kalıcı yaz saati uygulamasından kaynaklı olarak zifiri karanlıkta işe ve okula giden yurttaşlar, sokağa çıktığında da karanlıkta kalıyordu. Güneşi görmeden evlerinden çıkan ve yine güneş battıktan sonra mesaileri biten vatandaşlar sosyal medyadan tepki göstermişti. 

Evrensel’e konuşan EMO Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Sakarya, sokak aydınlatmasının Türkiye’nin toplam elektrik tüketimi içindeki payının yüzde 2 olduğunu ifade ederek, “Yaz saati uygulamasıyla hane içi elektrik tüketimi arttı. Bir israf söz konusu ise bu yaz saati uygulamasından kaynaklanıyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şehirler arası yolcu ve yük taşıyan ticari araçlara zorunlu kış lastiği uygulaması başladı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da enflasyon 18 yılın zirvesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...