01 Aralık 2021 08:15
Son Güncellenme Tarihi: 01 Aralık 2021 13:35

Erdoğan: Yüksek faizden ne kadar rahatsız olduğumu cümle alem bilir

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüksek faizden ne kadar rahatsız olduğumu cümle alem bilir" dedi.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinini Meclis grup toplantısında bir kez daha faiz hakkında konuştu. Erdoğan, "Yüksek faizden ne kadar rahatsız olduğumu cümle alem bilir" dedi.

"Tayyip Erdoğan dün ne dediyse bugün de aynısını söylüyor" diyen Tayyip Erdoğan, "Yüksek faizden ne kadar rahatsız olduğumu cümle alem bilir. Hiçbir zaman yüksek faizci olmadım. Bugün de değilim, yarın da olmayacağım. Ama siz mandacı tayfasınız. Döviz kuru ve fiyat artışında da aynısını yaptınız. İstiyorlar ki ülke batsın, mahvolsun" sözlerini sarf etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"EN DOĞRU PLAN" BUYMUŞ

"Yatırım, istihdam, üretim, ihracat odaklı büyüme stratejisiyle yolumuza devam edeceğimiz politika bir anda çıkmış değildir.

İstiyorlar ki ülke batsın, kendileri de hiçbir şey yapmadan gelip iktidara otursun. İstiyorlar ki ver eline al ekmeğine geri dönsün, millet kendi aklını bir kenara bıraksın, tarihinin en kritik mücadelesini kaybetsin, tüm demokrasi, hak, özgürlük ve kalkınma iddialarını kaybetsin. Biz bu kifayetsiz muhtersilere her zamanki gibi çok beklersiniz diyoruz. Bu mankurtlara hadi oradan diyoruz.

Faiz lobisine, üretim ve istihdam düşmanlarına karşı mücadeleyi veriyoruz. İnşallah bu yoldan da geri dönmeyeceğiz.

Biz milletimizin asil bireylerinin döviz kurundaki yükseliş ve fiyatlardaki artış gibi hususların yol açtığı belirsizlikler karşısında yaşadıkları samimi endişeyi anlıyoruz. Kur ve fiyat artışından kaynaklanan olumsuzlukları dikkatle izliyoruz. Kurla ilgili beklentinin rakamın seviyesi değil istikrarın sağlanması noktasında olduğunun farkındayız.

Her ne kadar önemli bir kısmı küresel dalgalanmalar kaynaklı olsa da çarşı pazardaki kimi ürünlerde yaşanan fahiş fiyat artışlarının çoğunun mantıklı bir izahının olmadığını da görüyoruz. Bu zincirleme fiyat artışlarının zehirlediği iklimin bir an önce temizlenmesi gerektiğini biliyoruz.

Bu tablo küresel ekonomisindeki değişimin birlikte gerçekleştiği bir dönemden geçiyor olmamızdan kaynaklanıyor. Biliyorsunuz Türkiye, pek çok gelişmekte olan ülkenin yerinde saymasına neden olan yüksek faiz üzerine kurulu para politikasını artık terk etti. Bunun yerine yatırımı, istihdamı esas alan büyüme stratejisine ve ona uygun adımlara geçmiş bulunuyoruz. Belki siyaseten en riskli ama ülkemiz için en doğru planı yaptık, yapıyoruz."

"KUR DEDİĞİN BUGÜN ARTAR, YARIN DÜŞER; ENFLASYON DEDİĞİN BUGÜN ARTAR, YARIN DÜŞER"

"Çıksın birisi 'Siz faizi düşürerek yanlış yapıyorsunuz' desin, diyemez. Çünkü doğrusu bizim yaptığımızdır. Biz yanlış yolda ilerliyor olsaydık başkaları önümüzü keserdi. Ülkemizi fırsatını bulduğunda kaçıp gidecek sıcak paranın cenneti yapmak yerine kalıcı yatırımların mücadelesini veriyoruz. Asıl zenginliğin ülkenin üretim gücüyle olduğunu biliyoruz. Faiz düştüğünde paradan para kazanan dışında kimsenin kaybı olmaz.  Kur dediğin bugün artar, yarın düşer. Enflasyon dediğin bugün artar, yarın düşer. Ekonomide de dünya beşten büyüktür diyoruz.

Kurdaki ve fiyatlardaki yükselişin makul sınırları aşan kısımları yeni politikayı engelleme girişimlerinin neticesidir. Birileri bu denklemi tersinden kurmaya çalışıyor."

"STOKÇULARA BU ÜLKEYİ MEZAR EDECEĞİZ"

"Malını iki kat, üç kat satmaya çalışanların sonu hüsran olacaktır. Milletime sesleniyorum; stokçulara bu ülkeyi biz mezar edeceğiz. Stokçuluk bizim dinimizde haramdır, bunu yapamazsınız. Yapanlar varsa bunun bedelini ödeyeceklerdir. Osmanlı bunun bedelini ağır ödetti, biz de ödeteceğiz. Birinci derecede Ticaret Bakanlığı olmak üzere bunların üzerine üzerine gideceğiz.

Vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum, alışveriş yaparken de döviz alırken de sağduyudan ayrılmayın, uzun vadeli düşünmeyi tercih edin.

Yüksek faiz ve düşük kur üzerine kurulu sömürü düzeni ülkemize tekrar dönemeyecektir. Bizi çalışmak kurtarır, hep birlikte daha çok çalışacağız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Milli Eğitim Şûrası değil dini eğitim şurası!

SONRAKİ HABER

HDP'den asgari ücret önerisi: Vergiden muaf tutulsun, 6 bin TL olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...