01 Aralık 2021 05:51

Kılıçdaroğlu'ndan Mansur Yavaş yanıtı: Bahçeli'nin düştüğü pozisyona üzülüyorum

Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ı "Bundan sonra dikkat etsin, arkasında bir ülkücü nefes var” sözleriyle tehdit eden Devlet Bahçeli için "Düştüğü pozisyona üzülüyorum" dedi.

Devlet Bahçeli | Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı "Bundan sonra dikkat etsin, arkasında bir ülkücü nefes var” sözleriyle tehdit eden MHP lideri Devlet Bahçeli için "Düştüğü pozisyona üzülüyorum" dedi.

Ankara'da İYİ Parti üyelerinin katılımıyla düzenlenen Alparslan Türkeş anmasına saldırı gerçekleşmiş ve saldırının MHP üyesi Ülkücüler tarafından yapıldığı öne sürülmüştü. Saldırıya dair soru üzerine Devlet Bahçeli, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var” demişti.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’in konuğu olan Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. Bahçeli'nin AKP kazansın diye kendi partisini ve Ülkücüleri tümüyle feda etmeye hazır bir pozisyon takındığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Böyle bir olayı araştırmadan, sorgulamadan Mansur Yavaş'ı hedef alıp onu suçlaması, suçlama yönüne gitmesi doğru değil. Bahçeli'nin yapması gereken baskın düzenleyenleri eleştirmesiydi. 'Bizim eski Başkan'ı, bir grup seven, ailesi anıyor. O baskın düzenleyenleri partide tutmayacağım ve atacağım' demesi lazımdı. Tam tersine hiç ilgisi olmadığı halde Mansur Bey'i suçladı. Bir siyasi partinin genel başkanı olarak kendinizi bir başka yere vakfetmişseniz, yani AKP'nin altında bir yerde kendinizi konumlandırmışsanız ve AKP kazansın diye kendi partinizi ve Ülkücüleri tümüyle feda etmeye hazır bir pozisyon takınmışsanız siz artık siyaset üretemezsiniz. Mümkün değil. Siyaseti başkaları üretir, size empoze ederler, 'Buraya saldırın' derler, sen gidersin o görevini yaparsın. Bahçeli'nin düştüğü pozisyon budur. İnanın Bahçeli'nin düştüğü pozisyona üzülüyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

“We will stand tall/ Face it all together” *

SONRAKİ HABER

Gençliğin kürsüsü 400. sayısını kutluyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...