01 Aralık 2021 05:50

Akşener'den Erdoğan'a: "Cahilce konuştukça dolar zıplıyor, olan milletimize oluyor"

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi politikasını eleştirdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi politikasını sert sözlerle eleştiren Akşener, “Dünyada, düz dünya teorisini bile ciddiye alıp tartışan var ama Sayın Erdoğan’ın ekonomi tezini tartışan bir kişi bile yok. Maalesef bu cahillik, koca bir ülkeyi bu teze mahkum etmeye devam ediyor. O cahilce konuştukça dolar zıplıyor, olan milletimize oluyor" dedi.

Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef almasına da tepki gösterdi. Bahçeli'ye seslenen Akşener, "Yok öyle yağma, Sayın Bahçeli. Yok öyle yağma. Mansur Yavaş’ın arkasında biz varız, Ankaralılar var" dedi.

Meral Akşener, enflasyon başta olmak üzere verileri iktidarın işine yaradığı gibi hazırlayıp sunmakla eleştirilen TÜİK için ise "Tayyip Bey’i Üzmeyen İstatistikler Kurumu" dedi.

Akşener’in sözlerinden satır başları şöyle:

"ŞEMSİYE SEBEP, YAĞMUR NETİCEDİR"

“Bu arkadaş (Erdoğan) hâlâ televizyonlara çıkıp 'Faiz sebep, enflasyon neticedir' demeye devam ediyor. O cahilce konuştukça dolar zıplıyor, enflasyon artıyor. Olan her zamanki gibi milletimize oluyor. İnsanlarımız fakirleşiyor, gençlerimiz işsiz kalıyor. Bir arkadaşımız bu cahilliği anlatmak için 'Şemsiye sebep, yağmur neticedir' diyor. Şemsiyeyi açarsan yağmur yağar, şemsiyeyi kaparsan yağmur durur. İşte size Erdoğan'ın olağanüstü mantık örgüsü. Bu tezi savunan ciddi bir makale bile yoktur. Bu tezin yanlış olduğunu anlatan bir makale de yok. Öyle bir cahillikle karşı karşıyayız ki bilimsel olarak incelemeye bile gerek duymamışlar. Buna rağmen maalesef bu cahillik koca bir ülkeyi bu teze mahkum etmeye devam ediyor. Gerçekten ibretlik.”

“DÜNYADA PARASI DEĞER KAYBEDERKEN ZENGİNLEŞEN ÜLKE YOKTUR”

“Dünyada parası değer kaybederken milleti zenginleşen hiçbir ülke yoktur. Sayın Erdoğan, bir zamanlar 'Para tıpkı bayrak gibi, milli marş gibi bir ülkenin itibarını, bağımsızlığını simgeler' diyordun. Nereden nereye... Dün bunları söylerken, bugün memleketi düşürdüğün duruma bak. Bugün paramızın değerini düşürerek gönlerdeki bayrağımıza el attınız. Bugün paramızın değerini düşürerek itibarımızı lekelediniz, bağımsızlığımızı tehlikeye atıyorsunuz. Bu sorumsuzluğun neticesinde 'Teslim olmayız' dediğin güçler bugün Ordu'da Giresun'da çiftçimizin fındık bahçelerini satın alıyor.”

“SEFAYA DALIP MİLLETTEN KOPTULAR”

"İktidardakilerin başımıza bela ettiği bu ucube sistemin zararlarını hep birlikte yaşıyoruz. Bu zararın sorumluları yaşadıklarımı görmüyor, gerçeklerimizi duymuyor. Çünkü sarayın oluşturduğu paralel bir evrene hapsoldular. Sefaya dalıp, milletten koptular."

MANSUR YAVAŞ'I HEDEF ALAN BAHÇELİ’YE TEPKİ

“Yok öyle yağma Sayın Bahçeli, Mansur Yavaş’ın arkasında biz varız, Ankaralılar var. Yalana talana ses çıkarmayacaksınız. Sonra tek derdi Ankara’ya hizmet olan belediye başkanını tehdit edeceksiniz.”

"BURS TEKLİFİMİZİ REDDETTİLER, 'MİLLET UMRUMUZDA DEĞİL' DEDİLER"

(Bütçe görüşmeleri) "Biz, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesine 8 milyar 500 milyon lira ilave ödenek verilsin böylece 1 milyon öğrencimize ayda bin lira burs verelim dedik, onlar hayır dediler.”

“Mesela biz, 3600 ek göstergeyi verelim, bunun için Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine 7 milyar 250 milyon lira ekleyelim. Onlar, 'Biz 3600 ek gösterge sözümüzden döndük' dediler. EYT'li kardeşlerimiz için adım atalık dedim, onlar ne halleri varsa görsünler dediler. İçinde tarıma destek, orman yangınları için hazırlık, bebeklere bez ve mama desteği var, kadınlara maddi destek var, yoksul vatandaşlarımıza kış için ısınma yardımı var, esnafımıza pandemi destekleri var, sağlık çalışanlarımız için ek kadro var. Biz, milletimizin sorunlarını çözelim, onlar millet bizim umurumuzda değil dediler.”

TÜİK: TAYYİP BEY'İ ÜZMEYEN İSTATİSTİKLER KURUMU

“Önümüzdeki günlerde TÜİK'in yıllık enflasyon oranını göreceğiz. Maaş zamları da buna göre belirlenecek. Biliyoruz ki Tayyip Bey’i Üzmeyen İstatistikler Kurumu, yani TÜİK, Saray’ı memnun etmek için elinden geleni ardına koymayacaktır. Gizlenen gerçeklerden Saray memnun olacak ama milletimizin gerçekleri değişmeyecek.”

ASGARİ ÜCRET: "ÖNERİMİZ 4 BİN LİRA"

“Asgari ücreti siyasi tartışmaların gündeminden acile çıkarmamız lazım. Bunu iktidara talip bir siyasi partinin genel başkanı olarak söylüyorum. Yetkiyi aldığımız zaman asgari ücreti, yoksulluk sınırı, işsizlik oranı, milli gelir ile karara bağlanan objektif parametreleri kullanan şeffaf bir şekilde belirleyeceğiz."

"TÜİK'in hane halkı işgücü anketinin 2021 verilerine göre hanesine sadece bir asgari ücret giren 3 milyon 125 bin işçimiz var. İşte bu farkındalıkla asgari ücret en az 4 bin lira olmalıdır. Ancak mevcut uygulamayla bekar bir asgari ücretlinin eline 4 bin lira geçmesi durumunda bunun işverene maliyeti en az 6.574 lira olacak. İktidarın beceriksizliği nedeniyle zaten iflasın eşiğinde olan işverenimiz için bu maliyet maalesef karşılanabilir değil. Bizim asgari ücret önerimiz brüt ücretin yüzde 22 artırılıp 4 bin 360 liraya çıkartıldıktan sonra çalışanlarımıza devlet tarafından 555 lira ek bir ödeme yapılarak ellerine geçen net ücretin 4 bin lira olmasıdır. Bu para Türkiye'nin karşılayamayacağı bir para değil.”

"KIT BİLGİSİYLE DİLİNİ TUTUP İŞİ EHLİNE BIRAKIRSA"

"En büyük kaynak artışı, düzgün bir ekonomi yönetimi ile sağlanır. Ekonominin başına işinin ehli insanlar gelirse, sayın Erdoğan da kıt bilgisiyle dilini tutup işi ehline bırakırsa, 2022 bütçesinde yer alan 240 milyar liralık faiz giderleri emin olun düşer. Bizim önerimiz açık ve net. Buyurun uygulayın. Uygulayamıyorsanız da yapıştığınız koltuklardan kalkın, yetkiyi alıp memleketi düze çıkaralım."

ENGELLİLERİN SORUNLARI, ENGELLİ İSTİHDAMI

Kürsüyü istihdamlarına dair sıkıntıları dile getirmesi için engelli bir yurttaşa bırakan Akşener, kendisi de konuşmasını engelli politikası ve engellilerin istihdamlarına ilişkin önerileriyle devam ettirdi:

"Engelli vatandaşlarımıza yapılan aylık ödeme tutarının 1500 lira liraya çıkarılması amacı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçesine 20 milyar lira ödenek konulması için önerge verdik reddedildi. İnşallah bize nasip olacak."

"İktidarın 2021 yılı bütçesinde engelli vatandaşlarımıza layık gördüğü kaynak, bütçenin yüzde 1'i civarındaydı. İngiltere'de bu oran yüzde 6'dan fazla. Yetkiyi aldığımızda engelli vatandaşlarımıza yönelik destekleri artıracağız. Rekabetçi istihdamın olduğu yerlerde beceri ve yeteneklerini geliştirebilecekler. Engelli vatandaşlarımız istedikleri firmayı ve iş koçlarını seçebilecekler. İş hayatlarında ve sosyal çevrelerinde dışlanmamaları için koçluk kapsamında destek sağlanacak."

"Eşit işe eşit ücret yasasını hayata geçireceğiz. Engelli hakları sözleşmesini imzalayıp, tüm politikalarda taban olarak uygulayacağız. Engelli vatandaşlarımızın gelir vergisi muafiyetini yeniden düzenleyeceğiz, işlerinde ihtiyaç duydukları ekipmanlar devlet tarafından sağlanacak."

Akşener ayrıca, engelli taksi projesini anlattı.

Konuşmasının sonunda ülkedeki güncel durumu özetleyip iktidara yönelik eleştirilerini yineleyen Akşener, "Türkiye'nin çözülmeyecek sorunu yok biz çözeceğiz" mesajı verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı; üç kesim de çalışanları ezdirmeyecek ücretten söz etti

SONRAKİ HABER

“We will stand tall/ Face it all together” *

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa