01 Aralık 2021 03:57

ABD'nin Michigan eyaletinde lise öğrencisi okulda ateş açtı: 3 ölü, 8 yaralı

ABD'nin Michigan eyaletinde bir lise öğrencisinin okulunda ateş açması sonucu 3 öğrenci yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı.

Oxford High School | Fotoğraf: Adrienne of Oxford/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

ABD'nin Michigan eyaletinde yer alan Oxford kentinde 15 yaşında bir lise öğrenci sınıf arkadaşlarına ateş açtı. Dün gerçekleştirilen saldırıda 3 öğrencinin hayatını kaybettiği, öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 8 kişinin ise yaralandığı ifade edildi. 

Oakland Bölgesi Şerifi Michael Bouchard, Oxford High School'daki saldırıda yaşamını yitirenlerin 16 yaşındaki Tate Myre, 14 yaşındaki Hanna St. Julian ve 17 yaşındaki Madisyn Baldwin olduğunu açıkladı. Yaralılardan 3 kişinin hayati tehlikesi olduğu, 6'sının durumunun ise iyi olduğu aktarıldı.

Saldırıyı gerçekleştiren 15 yaşındaki öğrenci tutuklandı ve üzerinde bulunan silaha el konuldu. Oakland polisi, saldırganın tutuklamaya direnmediğini bildirdi.

Oakland polisi, saldırının arkasındaki gerekçeyi bulmak için şüphelinin sosyal medya paylaşımlarının inceleneceğini bildirdi. Şerif Yardımcısı McCabe, saldırganın annesinin oğlunu ziyaret edip ona "konuşmamasını" söylediğini aktardı.

Okullardaki silahlı saldırıların "Ele almamız gereken benzersiz bir Amerikan sorunu" olduğunu ekleyen Vali Gretchen Whitmer, "Bence bu her ebeveynin en kötü kabusu" dedi.

Saldırının meydana geldiği Detroit'in 50 kilometre dışında bulunan Oxford kasabasında yaklaşık 22 bin kişi yaşıyor. Saldırının ardından aralarında FBI sorumlusu da olan 100 polis memuru ve 60 ambulans okula gitti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türeci ve Şahin: Omikron varyantı nedeniyle korkuya gerek yok, aşı ağır hastalıktan koruyor

SONRAKİ HABER

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00'de toplanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...