30 Kasım 2021 21:42

KYK: Soğuk odalar, yetmeyen internet, sağlık sorunları

"Geçen senelerde banyodaki sıcak suda hiçbir sorun yoktu fakat şimdi, sürekli sıcak su kesintisi yaşıyoruz. online derslerimizde kullanmak zorunda olduğumuz internete kota koyulması çok saçma"

Ekran görüntüsü: Google Street View

Paylaş

Cebeci KYK Kız Yurdundan bir öğrenci
Ankara

Yurdumda benim için ilk sorun temizlik. Yurttaki tuvaleti kaç kişinin kullandığını bilmiyoruz bile. Yurdun temizliğine güvenmediğimiz için tuvalet ihtiyaçlarımızı rahatça karşılayamıyoruz bundan dolayı sindirim sıkıntısı çekiyoruz. Sadece ben değil bu sorun hakkında konuştuğum arkadaşlarım da aynı sorunlardan şikayetçiler. Görevli ablalar ne kadar temizlese de çok kişi olduğumuz için ve tuvalet sayısı az olduğu için bu sıkıntı hep var.

İkincisi yemeklerin miktarı, lezzeti ve fiyatı. Yemek çeşitleri az olduğu için ya tavuk ya da makarna, pilav yiyebiliyoruz. Akşam 7’den sonra yemekler bitmiş oluyor zaten. Yemek istemediğimiz zaman ise yurtta bulunan atıştırmalık yiyecek içeceklerden istediğimiz kadar alamıyoruz ve alabileceğimiz atıştırmalık çeşitleri ise çok az. Diğer sorun ise çamaşır yıkamak. Yurdumuzda çalışır halde olan 3-5 çamaşır makinesi oluyor ve ihtiyaç duyduğumuz zaman kullanamıyoruz. Anlayamıyorum devlet hiç destek vermiyor mu neden bir tane bile makine alınmıyor yurda? En önemli sorun ise yurdun yeterince ısınmaması. Odam kuzeye bakıyor, bir balkon, bir pencere, bir tane de yangın merdiveni kapısı var. Kapılardan soğuk geldiğini direkt hissediyoruz zaten. Yönetime bunu defalarca bildirdik fakat bu konu hakkında hiçbir şey yapmadılar. Yangın merdiveni kapısına en azından yalıtım yapılabilir.

SORUN VAR AMA ÇÖZÜM YOK

Geçen senelerde banyodaki sıcak suda hiçbir sorun yoktu fakat şimdi, sürekli sıcak su kesintisi yaşıyoruz. Bir diğer soruna gelecek olursak o da online derslerimizde kullanmak zorunda olduğumuz internet. İnternete kota koyulması çok saçma. Benim online derslerim var, araştırma yapmam gerekiyor eğitimim için internet kesinlikle bir ihtiyaç. Bazı sınavlarım hâlâ online ve yurt internetini kullanamadığım için ek internet paketi almak zorunda kalıyorum. Geçinmenin bu kadar zor olduğu şu zamanlarda ek paket almak da bütçeme balta vuruyor. Üstelik sadece kota değil aynı zamanda telefon sinyali çekme sorunu da yaşıyorum. Yurdun her yerinde iyi çekmiyor internet. Ben merdivende, ütü masasında, yemekhanede derse girmek zorunda mıyım? Bu verimli mi sizce? Eğitim internete bu kadar bağımlı hale gelmişken internete kota koymak sizce akıllıca bir fikir mi?

ÖNCEKİ HABER

Antep’te işçiler sendikaları tartışıyor: Sendika ağaları olduğu sürece bir şey yapamayız

SONRAKİ HABER

ABD'de bir okulda silahlı saldırı | 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...