30 Kasım 2021 12:32

AKP Sözcüsü Çelik: "Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanımızdır"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı ile ilgili "Herhangi bir spekülasyon konusu değil. Cumhur İttifakı'nın adayı tabii ki Cumhurbaşkanımızdır" dedi.

Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata/AA

Paylaş

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde aday olup olmayacağıyla ilgili bir soruya "AK Parti açısından herhangi bir spekülasyon konusu değil. Cumhur İttifakı'nın adayı tabii ki Cumhurbaşkanımızdır" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği'nden istifa eden AKP'nin kurucu isimlerinden Bülent Arınç'ın "Bizim adayımızın kim olacağı konusunda sadece Bahçeli'nin söylediği var. Ama AK Parti cenahından ve bizzat Erdoğan'ın kendisinden "Ben aday olacağım" diye bir söz gelmedi" açıklamasına dair AKP MYK toplantısından sonra konuştu.

Çelik "AK Parti açısından herhangi bir spekülasyon konusu değil. Cumhur İttifakı'nın adayı tabii ki Cumhurbaşkanımızdır" dedi.

BBC Türkçe'den Ece Göksedef'in sorularını yanıtlayan Bülent Arınç "2019'da İstanbul seçimleri tekrarlanırken 'Geleceğin cumhurbaşkanı adayını yaratıyorsunuz' demiştiniz Sayın Ekrem İmamoğlu için. Millet İttifakı'nın adayı İmamoğlu olabilir mi, sizin fikriniz nedir?" sorusuna
"Emin olun bunu bilmiyorum, düşünmüyorum. Ben bizim adayımızın kazanması gerektiğini düşünüyorum. Bizim adayımızın kim olacağı konusunda sadece Bahçeli'nin söylediği var, 'Bizim adayımız Erdoğan'dır' diyor. Ama AK Parti cenahından ve bizzat Erdoğan'ın kendisinden 'Ben aday olacağım' diye bir söz gelmedi" diye yanıt vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bölge Emek Gençliği: Gençliğin çözüm arayışı, mücadeleden geçiyor

SONRAKİ HABER

İşçiler Türk-İş Başkanına tepkili: Sen kimin temsilcisisin?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...