30 Kasım 2021 10:57

İzmir Sağlık Platformu 4 Aralık’ta sağlık hakkı için miting düzenleyecek

İzmir Sağlık Platformu, "Ceza yönetmeliğini kabul etmiyoruz" diyerek 4 Aralık saat 13.30’da Gündoğdu Meydanı'nda sağlık hakkı için miting düzenleyecek.

İzmir'de sağlıkçılardan mitinge çağrı açıklaması | Fotoğraf: Ramis Sağlam/Evrensel

Reklam

İzmir Sağlık Platformu, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğine karşı 4 Aralık saat 13.30’da Gündoğdu Meydanı'nda yapacakları miting öncesi İzmir Tabip Odası binasında basın açıklaması düzenledi.

Açıklamayı okuyan İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Başkanı Dr. Funda Müftüoğlu, “Sağlık emekçileri bulundukları birimlerde hizmet verdikleri hastalar için adeta kendi ailelerinden biri olan, yıllarca hizmet verdiği aile sağlığı merkezinin her taşında, metrekaresinde emeği ve azmi olan hekim ve aile sağlığı çalışanları için istifa, emeklilik veya yer değiştirme dışında çare bırakmayan bu yönetmelik, hastalar için de bir kayıptır” dedi.

“HALKIN SAĞLIK HAKKI DA GASBEDİLECEK”

Geçici görevlendirmeler ya da yeni atamalarla sil baştan yeni düzen oluşturmanın hem maddi hem de manevi olarak kayıp olacağını dile getiren Müftüoğlu, “Bundan olumsuz etkilenecek olan o bölgedeki halkımız olacaktır. Yönetmeliğin bu haliyle iş gücü, emek, zaman, motivasyon ve ekonomik kayıpların olacağı aşikardır” diyerek halkın sağlık hakkının da gasbedildiğini söyledi.

“ÖZLÜK HAKLARIMIZ VE İŞ GÜVENCEMİZ TEHDİT ALTINDA”

Müftüoğlu, “Kervan yolda düzülür mantığı ile sahanın gerçeklerinden uzak ve kapalı kapılar ardında, hazırlanan 1 Temmuz 2021 yürürlüğe giren yönetmeliğin, adın her ne kadar, 'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ' olsa da barındırdığı koşullar, ihtar puan cetvelindeki maddeler ve şartlar sebebiyle düpedüz bir ceza yönetmeliğidir” dedi.

“İfade özgürlüğünü kısıtlayan, halkın gerçek bilgiye ulaşmasına engel olmayı amaçladığı anlaşılan yeni ceza puanı uygulaması da bu yönetmeliğin en can alıcı noktalarından birisi olarak ortaya çıkmaktadır. Bu yönetmelikle özlük haklarımız ve iş güvencemiz, adil olmayan ceza uygulamaları ve puanları ile tehdit altına alınmaktadır. Yönetmelik barındırdığı maddelerle keyfi uygulamaların önünü açmakta, Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının geleceğini ne yazıktır ki yöneticilerin insafına bırakılmaktadır” diyen Müftüoğlu, tüm sağlık emekçilerini ve İzmir halkını 4 Aralık saat 13.30’da Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak mitinge katılma çağrısı yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam