29 Kasım 2021 08:26

Almanya’da Belarus-Polonya sınırındaki mülteciler için Federal Meclis önünde binlerce mum yakıldı

Alman Meclisi önünde yapılan eylemde Polonya-Belarus sınırındaki mültecilerin durumuna dikkat çekmek için binlerce mum yakıldı.

Almanya’da mültecilerin durumuna dikkat çekmek için Federal Meclis binasının önündeki meydana binlerce mum yerleştirildi | Fotoğraf: Erbil Başay/AA

Paylaş

Belarus-Polonya sınırındaki kapalı alanda kalan mültecilerin durumuna dikkat çekmek için Almanya’da Federal Meclis binasının önündeki meydana binlerce mum yerleştirildi. Eylemde yapılan konuşmalarda, Almanya hükümetinden Polonya-Belarus sınırındaki mültecilerin kabul edilmesi istendi.

AA'da yer alan habere göre Seebrücke, Campact ve Mauerfall.jetzt gibi demokratik kitle örgütleri tarafından düzenlenen eylemde başkent Berlin’de Federal Meclisin önündeki Cumhuriyet Meydanı'na binlerce mumun yanı sıra büyük harflerle ışıklandırılan "Kabul şimdi" yazısı konuldu.

Campact’ın kampanya sorumlusu Antonia Becher, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu eylemle Polonya-Belarus sınırındaki mültecilerin durumuna dikkat çekmek istediklerini belirterek, “Orada binlerce kişi şiddetli soğuklarla karşı karşıya. Ne kadar kalacaklarını bilmiyorlar, çünkü Almanya da harekete geçmiyor." dedi.

Federal Meclis’in önüne yeşil ışıklı yaklaşık 6 bin mum koyduklarını ifade eden Becher, "Yeşil ışığı Polonya sınırlarındaki insanlar kullanıyor. İnsanlar, göçmenlere burada sıcak bir çorba içebileceklerini, duş alabileceklerini veya biraz dinlenebilmelerini göstermek için yeşil ışığı evlerin pencerelerine koyuyorlar." diye konuştu.

Eylemde yapılan konuşmalarda, Almanya hükümetinden Polonya-Belarus sınırındaki mültecilerin kabul edilmesi istendi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimi | "İşçinin sağlığı patronun insafına bırakılamaz"

SONRAKİ HABER

Lübnan halkı ekonomik krizi ve elektrik kesintilerini protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...