28 Kasım 2021 17:00

Tüketiciyi Koruma Derneği: Zamlar geri çekilsin

Tüketiciyi Koruma Derneği İzmir Şubesi: “Zamlar geri çekilsin, döviz kuruna müdahale edilsin, maaşlar ve ücretler alım gücü ve yaşam kalitesini yükseltecek şekilde güncellensin.”

Fotoğraf: Damla Kırmızıtaş/Evrensel

Paylaş

Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, zamlar, vergi kesintileri ve hayat pahalılığına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Her gün yapılan zamlara “Artık yeter” diyen TükaDer İzmir Şubesi, “Halka tasarruf önerisi veren yöneticilerin, lüks arabaları, şatafatlı hayatları bu rahatlığa adeta pes dedirtti. Birilerinin israf dolu hayatlarını finanse edecek, boşaltılan devletin kasasını dolduracak, hortumlanan milyonları yerine koyacak köleler değiliz biz” dedi.

“HER ARTIŞ SOFRAMIZA YIKIM OLARAK GELİYOR”

“Dövizde, benzinde her bir artış soframıza bir yıkım olarak gelmektedir. Kimse bunların farkında değil midir” denilen açıklamada marketlerde ürünlerin kotayla satıldığı, benzin kuyruklarının olduğu hatırlatıldı.

Asgari ücretin sadece 23 günde 1000 TL’ye yakın değer kaybettiği söyleyen TükoDer İzmir, “Alım gücü neredeyse kalmamıştır. Bir gün arayla, hatta saat farkıyla bir ürün ile ilgili fiyat değişmektedir. 10’ar kuruş artmasına alıştığımız benzin fiyatları artık 1 TL 10 Kuruş artmaya başlamıştır. Akaryakıta sadece Kasım ayında 24 günde %20 zam gelmiştir. 1 dolar, Ocak 2021’de 7,37 TL iken, Kasım 2021’de 12,30 TL olmuştur. Emekli maaşları, asgari ücretler erimiş, alım gücü düşmüş, maaş ve ücretler döviz karşısında %65’e varan oranlarda değer kaybetmiştir” dedi.

“HALKIN DAHA FAZLA SÖMÜRÜLMESİNE İZİN VERMEYİZ”

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: “Sorumlular kimler ise sesleniyoruz; zamlar dursun, tüketicinin alım gücü yükseltilsin. Tüketiciler açlığa ve yoksulluğa mahkum edilemez. Zamlar geri çekilsin, döviz kuruna müdahale edilsin, maaşlar ve ücretler alım gücü ve yaşam kalitesini yükseltecek şekilde güncellensin. Aksi halde, uyarıyoruz; halkın daha fazla sömürülmesine izin vermeyiz.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Doğal koruma alanı olan Dalyan Kanalı kayalarla dolduruluyor

SONRAKİ HABER

Kayseri'de 104. yılında Ekim Devrimi konuşuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...