28 Kasım 2021 09:47

Devlet, 16 yıldır Hattat Madencilik’ten 8,5 milyon lirayı tahsil edemiyor

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TTK'nin en verimli sahalarından olan Amasra B sahasının 16 yıl önce ihaleyi kazanan Hattat (HEMA) Madencilik tarafından neden işletilmediğini sordu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) en verimli sahalarından biri olan ve 2005 yılında ihaleye çıkarılan Amasra B sahasının, 16 yıl önce ihaleyi kazanan Hattat (HEMA) Madencilik tarafından neden işletilmediğini Meclis gündemine taşıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, üçüncü kez süre uzatma talebi geldiğini ve toplam 8 milyon 513 bin 700 TL tutarındaki alacağın 22 Mart 2013 tarihinden itibaren işleyecek avans faizi ile tahsili talepli dava açıldığını bildirdi.

Yavuzyılmaz’ın soru önergesinde cevaplanması istemiyle sunduğu “Sözleşme şartlarının neden yerine getirilmediği, ödenmesi gereken kira ve tazminatların şirketten tahsil edinilip edilemediği ve TTK’nin hukuki haklarının korunup korunmadığı” sorularına Bakan Dönmez, “Bakanlık tarafından hazırlıkların tamamlanması için şirkete 2 defa süre uzatma izninin verildiği ancak şirketten 3. süre uzatma talebinin gelmesi üzerine sürecin yargıya taşındığını” belirtti.

Bakanlığın yanıtında HEMA’ya yargı kararı neticesinde 36+40 ay ek hazırlık süresi verildiği ve bu sürenin 18 Mart 2022 tarihinde sona ereceği bilgisi paylaşılırken TTK tarafından “Hazırlık dönemine ait 500 bin ton kömürün 7 milyon 215 bin TL rödövans bedeli, 1 milyon 298 bin 700 TL KDV olmak üzere toplam 8 milyon 513 bin 700 TL tutarındaki alacağın 22 Mart 2013 tarihinden itibaren işleyecek avans faizi ile tahsili talepli dava açılmıştır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BAE ile Saray'da görüşme ve Amerikan stratejisi

SONRAKİ HABER

Erciyes Üniversitesi İşçi Dayanışması temsilcileri Ankara'ya gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...