27 Kasım 2021 07:54

İzmir’de 4 polisten gence korna çaldı diye meydan dayağı

İzmir’de 4 polis tarafından dövülen Volkan Karaaslan’ın babası Evrensel’e konuştu. Oğlunun yolda duran polislere korna çaldığı için şiddete uğradığını anlatan baba “suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Ekran alıntısı,  @solcugazete adlı Twitter adresinden alınmıştır. 

Reklam

Meltem AKYOL
Dilek OMAKLILAR
İzmir

İzmir’de 4 polis tarafından feci şekilde dövülen Volkan Karaaslan’ın babası Evrensel’e olayı anlattı. Oğlunun site önüne aracını park etmek için yolda duran polislere korna çaldığını bunun üzerine başlayan tartışma ile polis şiddetinin başladığını anlatan Baba Salman Karaaslan, “Oğlum darbedildi, eşim tartaklandı. Üstüne oğlum bir buçuk gün polise mukavemetten nezarette tutuldu. Suç duyurusunda bulunduk” dedi.

ÇOK SAYIDA POLİS TARAFINDAN DARBEDİLDİ

Polis şiddeti 24 Kasım’da İzmir, Buca, Mustafa Kemal Mahallesi, Güzelkent Sitesi önünde yaşandı. Twitter’da ‘solcu gazete’ isimli hesaptan paylaşılan görüntülere göre bir genç polis tarafından feci şekilde dövülüyor, araya girmeye çalışan annesi tartaklanıyor. Görüntüler sonrası ulaştığımız Volkan Karaaslan’ın babasını Salman Karaaslan olay günü yaşananları anlattı: “Oğlum, kızım, kızımın nişanlısı veterinere gitti o gün. Dönüşte kapının önüne yanaşmak için sokağa giriyor aracı park etmek için. O sırada işte olayda görülen polislerden ikisi araçları ile yolun ortasında motorlu bir gençle sohbet ediyor. Bir süre hareket etmeyince oğlum da kornaya basıyor. Polis ‘ne basıyorsun bekleyeceksin ben ne zaman hareket edersem o zaman gidersin’ deyince bir tartışma yaşanıyor.  Sonra oğlumdan kimlik istiyor, GBT’sine bakmak için. Oğlum da ‘şükür sicilim temiz’ diye veriyor kimliği. Bunun üzerine polis memuru ‘GBT’nde inşallah terörle alakalı çıkar da burada infaz edip öldürürüm’ gibi bir şey diyor. Bunun üzerine oğlum ‘sen ne demek istiyorsun’ diyerek sinirlenince polis biber gazını çıkarıp oğlumun gözüne sıkıyor. İşte oğluma karşıda bulunan kafeden süt falan getiriyorlar. Polisler küfür ve hakaret ediyor. Oğlum da kendini savunuyor, polisin de üzerine gidiyor. Eşim, kızım kargaşanın sesine iniyor aşağıya. Polis yumruk sallıyor, oğlum da kendini koruyacak derken orada kavga ediyor. 3-4 yunus, polisler derken yunuslarla beraber oğlumu duvara dayıyorlar önce yumruklar, eşimi de tartaklıyorlar. Eşimin arkadan kafasına, omzuna vuruyor.”

DARP RAPORU ALDIK

Olay sonrası oğlu Volkan Karaaslan’ın bir de polise mukavemet iddiasıyla bir buçuk gün nezarette tutulduğunu söyleyen anlatan Baba Salman Karaaslan, “Bizim elimizde görüntüler falan yoktu. Suç duyurusunda bulunmaya gittik, eşim için darp raporu aldık. Oğlum nezarette tutuldu. Görüntüler sonra elimize geçti. Biz de görüntüleri de ekledik.  Siz eşkıya mısınız nesiniz, ne demek kornoya bastın diye dayak atmak. Oğlum da eşim de şikayetçi. Karakola görüntüleri delil olarak sunduk” diye konuştu.

Eşi Filiz Karaaslan’ın da psikolojisinin bozulduğunu dile getiren Karaaslan, “Oğlumun da yüzü şiş. Bir korna yüzünden bunlar yapılıyor işte” diye ekledi.

Reklam