İş kazası geçirdi, protez kol için yardım kampanyasına izin verilmedi

İş kazası sonucu iki kolunu kaybeden üniversite öğrencisi Sevim Nur Türkmen’in 150 bin avro değerindeki protez kollara kavuşması için başlatılmak istenen yardım kampanyası Kayseri Valiliğine takıldı.

21 Kasım 2021 23:54
Paylaş

Ahmet AKARSU
Kayseri

Kayseri’de 3 ay önce çalıştığı iş yerinde iki kolunu hamur açma makinesine kaptıran üniversite öğrencisi Sevim Nur Türkmen (21), 150 bin avro değerindeki üst düzey protez kollar için sesini duyurmaya çalışıyor. Türkmen’in çağrısı, “Üst düzey protez kollara kavuşmam için Kayseri Valiliğinden izin çıkmasını istiyorum” dedi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri 3’üncü sınıf öğrencisi Sevim Nur Türkmen, yaz tatilinde sigorta başlangıcının yapılması ve okul harçlığını çıkartmak için mantı üretimi yapan işyerinde hamur açma makinesini temizlerken iki kolunu birden kaybetti. Kasları zarar gördüğü için iki kolu da kesildi. Kayseri Valiliği üzerinden Sağlık Bakanlığına kampanya başlatılması için müracaat eden Türkmen ailesine ret yanıtı verildi. Yetkililere seslenen Türkmen ailesi, olumlu yanıt bekliyor.

‘YAŞAMIMIN KOLAYLAŞMASI İÇİN ÜST DÜZEY PROTEZ KOLLAR İSTİYORUM’

Yaşamının geri kalanına üst düzey protez kollar ile devam etmek istediğini söyleyen Sevim Nur Türkmen, “Annem sürekli yanımda. Tek başıma işlerimi yapamıyorum. Hayatımın sonuna kadar birine yük olmak, bağlı olmak istemiyorum. Sigortanın karşıladığı protezler üst düzey değil. 3 parmak hareketi olarak geçen protezler benim hayatımı kolaylaştırmayacak. Kendi işlerimi kendim yapabilmek için üst düzey protezlerin yaşamımın geri kalanını kolaylaştıracağını düşünüyorum. Gerekli izinler verilsin” diye konuştu.

ANNE TÜRKMEN: EMPATİ YAPIN

Anne Münevver Türkmen ise, tüm kadınlara, annelere çağrı yaptı: “Üst düzey protez kollar için valiliğe başvuru yaptık. Bir kampanya yapılarak kızım istediği protezlere kavuşabilir. 150 bin avro gibi bir fiyattan bahsediliyor. Bizim bunu karşılama gücümüz yok. Yardım kampanyası için valiliğe başvuru yaptık. Bize ret yanıtı verildi. Valilikten yardım kampanyamızı başlatmak için izin verilmesini istiyoruz. Benim yerime kendinizi koyun. Kendi çocuğunuzun başına gelse sizler ne yapardınız? Devlet büyükleri bizlere yardımcı olsunlar” ifadelerini kullandı.

YARDIM KAMPANYASI İÇİN İZİN İSTİYORLAR

Baba Hamza Türkmen, “13 Ağustos’da elim bir iş kazası geçirdi kızım. İki kol ampute olmuştur. Normal hayatına devam edebilmesi için iki adet üst düzey protez kola ihtiyacı vardır. Valilik kanalıyla Sağlık Bakanlığına yaptığımız müracaatımız olumsuz gelmiştir. Valilikten, gerekli mercilerden konuyla alakalı izin vermelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sendika ve meslek odaları halktan yana bütçe istedi

SONRAKİ HABER

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Kadın Komisyonu üyeleri 25 Kasım için sahneye çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...