Namık Tarancı mezarı başında anıldı: "Onu mücadelemizde yaşatacağız"

Gerçek Gazetesi Diyarbakır Temsilcisi Şair Namık Tarancı, katledilişinin 29. yılında mezarı başında anıldı. Yapılan konuşmalarda "Onu mücadelemizde yaşatacağız" denildi.

20 Kasım 2021 09:23
Paylaş

Gerçek Dergisi Muhabiri Şair Namık Tarancı, katledilişinin 29. yılında Diyarbakır’daki Mardinkapı Mezarlığındaki mezarı başında anıldı.

Anmaya Namık Tarancı’nın eşi Derman Tarancı, oğlu Özgün Tarancı, Emek Partisi (EMEP) Diyarbakır İl Örgütü, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Umut Yeğin, Tarancı’nın yoldaşı ve arkadaşı Sait Karakuş’un oğlu Yavuz Karakuş ve Evrensel Gazetesi Diyarbakır muhabirleri katıldı.

"YURTSEVERLERE BASKILARIN OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Anmada konuşan Namık Tarancı’nın eşi Derman Tarancı “Namık, 29 yıl önce bugün Diyarbakır’da Hizbulkontra tarafından katledildi. Bu ülkedeki aydınlara, yurtseverlere baskıların olduğunu biliyoruz. Bugün buradaysak Namıkların ve yoldaşlarının mücadelesine borçluyuz” dedi.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Umut Yeğin, Namık Tarancı’nın gazeteciliğin yanı sıra sınıf mücadelesi yürüten bir devrimci olduğunu belirterek, “29 yıl sonra Namık yoldaşımızı anıyoruz. O dönemin zorlu koşullarında tehditlere, baskılara, işkencelere boyun eğmeden mücadele ediyordu. Kontrgerilla tarafından katledildi” dedi.

"BUGÜN HÂLÂ GAZETECİLER TUTUKLANIYOR"

Namık Tarancı’nın sadece gazetecilik faaliyeti yürütmediğini, Kürt işçileri örgütleme mücadelesini de verdiğini belirten Yeğin “Aynı zamanda şairdi, gazeteciydi, iyi bir devrimci ve komünistti. Bugün bu şehirde onun yolundan giden genç devrimciler var. Onu mücadelemizde yaşatacağız. Bugün hâlâ gazeteciler tutuklanır durumda. İktidarın sömürü düzeni işçileri, emekçileri hâlâ açlığa yoksulluğa sürüklüyor.” ifadelerini kullandı.

Yeğin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün Namık yoldaşımız burada olsa Kürt işçilerin mücadelesini veren gazeteci olarak bir komünist olarak, gazeteci olarak, bir devrimci olarak ‘Mücadeleyi daha ileriye taşıyın’ derdi. Sözümüz söz olsun, onu sosyalizm mücadelesinde yaşatacağız.” (Diyarbakır/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Antep'te eğitimde devlet sermaye iş birliği: "Okuma, ucuz işçi ol"

SONRAKİ HABER

SOL Parti’den Kartal’daki “Devrimci demokratik cumhuriyet” mitingine çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...