19 Kasım 2021 06:29
Son Güncellenme Tarihi: 19 Kasım 2021 15:24

Son 6 asrın en uzun Ay tutulması yaşandı

ABD’de, Kızılderili almanağında "Kunduz ayı" (Beaver Moon) olarak bilinen kasım dolunayı, 3 saat 28 dakika boyunca dünyanın gölgesinde kaldı.

Fotoğraf: Islam Doğru/AA

Paylaş

ABD'de bu gece, sabahın erken saatlerinde değin son 581 yılın en uzun Ay tutulması gözlemlendi. Kızılderili almanağında "Kunduz ayı" (Beaver Moon) olarak bilinen kasım dolunayı, 3 saat 28 dakika boyunca dünyanın gölgesinde kaldı.

Ay tutulması, ABD doğu yakası saatiyle (EST) cuma gece yarısı 01.02’de başladı, sabaha karşı 04.02’de yüzde 99 tutulma oranıyla en yüksek seviyesine ulaştı.

NASA, Ay'ın tamamen dünyanın gölgesi altına girmeyecek olmasından dolayı bu tutulmayı "neredeyse tam tutulma" olarak niteledi.

Tarihi gökyüzü olayı, Kuzey Amerika’nın tamamı tarafından izlenebilirken Güney Amerika’nın batı yarısında, Asya’nın kuzeydoğu bölgesinde ve Avusturalya’nın doğusunun da bir bölümünden görülebildi. Türkiye'den ise izlenemedi.

Bir sonraki Ay tutulması 16 Mayıs 2022’de gerçekleşecek.

Kasım dolunayı, New York'ta Manhattan ile Queens bölgesini birbirine bağlayan Queensboro Köprüsü üzerinde ve güzel görüntüler oluşturdu.

Tutulma, ABD’nin New Jersey eyaletinde de izlenebildi.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kuryelik yapan üniversite öğrencisi iş kazasında hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Yunanistan Kovid-19'la mücadelede kısıtlamaları artırma kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa