2021’in en komik doğa fotoğrafları seçildi | İşte dereceye giren fotoğraflar

2021’in en komik doğa fotoğrafları seçildi. The Comedy Wildlife Photography Awards'ın bu yılki kazananı, bir maymunun talihsiz anını gösteren fotoğrafıyla Ken Jensen oldu.

17 Kasım 2021 07:59
Görsellerin büyük halini görmek için üzerine dokunun
.

Paylaş

Komedi Doğal Hayat Fotoğraf Yarışması 2021 (The Comedy Wildlife Photography Awards) için yapılan oylama sona erdi. Bu yılki yarışmanın kazananı “Ouch!” adlı fotoğrafıyla Blackburn'den hevesli bir amatör fotoğrafçı olan Ken Jensen oldu.

Macerasına 6-7 yıl önce başlayan yarışma hızla popülerliğe ulaştı ve bu yıl yarışmanın kazananları BBC'nin "The One Show" programında milyonlarca izleyicinin önünde açıklandı. Dünyanın dört bir yanından gönderilen 7 bin komik doğa fotoğrafı arasından sıyrılarak birinciliğe ulaşan fotoğraf, Ken Jensen'in Altın İpek Maymun’un talihsiz bir anını ölümsüzleştiren karesi oldu.

Jensen, fotoğrafı 2016’daki Çin tatili sırasında Yunnan, Lonsheng Gorge'da Xun nehri üzerinde akan köprüde çekmiş. Ken Jensen, birinciliğe ulaşan bu fotoğrafıyla Kenya Masai Mara’da safari gezisi, Tanzanya’da hazırlanmış el yapımı bir kupa ve özel imalat bir fotoğraf çantası kazandı.

Paylaş

Halk tarafından oylanan Affinity Photo Halkın Seçimi Ödülü, İskoçya'da yüzünde yaprak olan bir güvercini "I Guess Summer’s Over - Sanırım Yaz Bitti" başlıklı büyüleyici fotoğrafıyla John Speirs'e gitti. Fotoğraf, aynı zamanda Hava Hayvanları Kategorisi’nin de birincisi oldu.

Paylaş

Kara Hayvanları Kategorisi Ödülü, görünüşte cesur bir çayır köpeği tarafından caydırılan görkemli bir kel kartalı resmeden “Ninja Prairie Dog - Ninja Çayır Köpeği” fotoğrafı ile Arthur Trevino’nun oldu. Arthur, köpeğin kartaldan kurtularak kaçmayı başardığını duyurdu.

Paylaş

Su Hayvanları Kategorisi Ödülü’nü annesi tarafından suya yönlendirilen genç bir su samurunu gösteren Chee Kee Teo'nun "Time for School - Okul Zamanı" fotoğrafı kazandı. Chee, anne çocuğu suya girmeye teşvik ederken çok şaşkın bir ifade yakaladı. Kare, dünya çapındaki tüm ebeveynlere ne kadar da tanıdık değil mi?

Paylaş

Yarışmaya düzenli olarak katılan Vicki Jauron, Zimbabve’deki Matusadona Park'ta çamurda eğlenen oyuncu genç bir fili betimleyen 4 harika görüntüden oluşan “The Joys of a Mud Bath - Çamur Banyosunun Sevinçleri” ile Portföy Ödülü'ne layık görüldü.

Paylaş

Bu yıl Video Kategorisi Ödülü'nün galibi, “Hugging Best Friend after Lockdown -  Tam Kapanmadan Sonra En İyi Arkadaşa Sarılmak” başlıklı klibi, Delhi'de beyaz boğazlı bir Yalıçapkını'nın aşırı hevesli bir kucaklama ile arkadaşını devirdiği görüntülerle Rahul Lakhuni’nin oldu.

Paylaş

ÖVGÜYE DEĞER 10 ESER DAHA SEÇİLDİ:

Andy Parkinson | – O zaman dans! – Renk!

Paylaş

Chu Han Lin | – Aaaa dolar 10 lira olmuş! – Aaa dolar 10 lira olmuş!

Paylaş

David Eppley - Ah! Kim koydu bu dalı buraya!

Paylaş

Gurumoorthy K - Yeşil stilist

Paylaş

Jakub Hodan - Muzu sev, yeşili koru, ağacı öp!

Paylaş

Jan Piecha - Kulaktan kulağa...

Paylaş

Lea Scaddan - Iskalamak

Paylaş

Nicolas De Vaulx - Şu lanet pencereyi açar mısınız!?

Paylaş

Pal Marchhart - Önüm, arkam, sağım, solum sobe!

Paylaş

Roland Kranitz - Yakaladım seni!

DOĞAL YAŞAMIN KORUNMASI İÇİN FARKINDALIK YARATMAYI DA AMAÇLIYOR

Comedy Wildlife Photography Awards, 2015 yılında, vahşi yaşam fotoğrafçılığının daha soft yanına odaklanan ve mizah yoluyla vahşi yaşamın korunmasını teşvik etmeye yardımcı olan bir yarışma oluşturmak isteyen profesyonel fotoğrafçılar Paul Joynson-Hicks MBE ve Tom Sullam tarafından ortaklaşa kuruldu. Yarışma, doğal yaşamın korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak gibi bir amaç da barındırıyor. Bu yıl yarışma, toplam net gelirinin %10'unu hayır kurumuna bağışlayarak Save Wild Orangutans'ı destekliyor. Girişim, Borneo'daki Gunung Palung Ulusal Parkı içinde ve çevresinde vahşi orangutanları koruyor. (HABER MERKEZİ)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa