26 Aralık 2012 15:45

Sarı yazma isyanda

2009 yılında deremizi, doğamızı, köyümüzü, kültürümüzü kısacası yaşamımızı savunmak için başlattığımız mücadelede, birçok zorluktan geçmiş, direnmiş; Loç Vadisi’ nin simgesi olan Sarı Yazmamızla sokaklara çıkarak, şirket önünde 29 gün oturmuş, bu mücadeleyi yaşa

Sarı yazma isyanda
Paylaş
Atakan YILMAZ-Maçka Akif Tuncel Lisesi

Bugün gelinen noktada yürütmeyi durdurma kararı Danıştay tarafından iptal edildi, yeni ve yeniden atanan bilirkişi heyeti ise vadimizde HES yapımını onayladı. Yani Loç Vadisi’ ni yok etmek isteyen Orya Enerji kollarını tekrar sıvadı.
ASIL ŞİKAYETÇİ BİZİZ
Bir yandan hukuki kazanımlarımızı ortadan kaldırmak isteyen Orya Enerji, bir yandan yaşam alanlarını savunan 84 kişiye yaşlı genç demeden, aslında işlenmemiş bir çok suçtan dava açarak Loç Vadisi halkını yıldırmaya çalışıyor. 65 Yaşındaki Hatime anamızın, 75 yaşındaki Huriye ve 80 yaşındaki Ümmi ninemizin ve diğer ismini saymadığımız tüm mücadele verenlerin tek suçu; Orya Enerji’ ye “Loç Vadisi’ nde çalışma izniniz, imar planınız var mı” diye sormak. Bu yaştaki abide sayılacak kadınlarımız, evlerini köylerini bırakarak ifade vermek için soluğu hep jandarma karakolunda, adliye salonlarında aldı. Para kazanmak için bu reva mıdır? Orya Enerji patronu Orhan Yavuz’ un kendi akranları olan kadınlarımızı yıldırmak için seçtiği bu yol hiç mi vicdanı sızlatmamıştır?
ADLİYE KORİDORLARI
4 Aralık Salı günü Cide İdare Mahkemesinde 23 kişi hakim karşısına çıktı
hep birlikte oradaydık; çünkü; asıl şikayetçi olan biziz.
 Saat 9.00’ da mahkeme başladı.İçeri girmeden kimlik tespiti yapıldı. Hes karşıtı Loç Vadililer hakim karşısında savunma vermeye başladı. Suçları: Derelerini, vadilerini, yaşam alanlarını şirketlerden korumak! Cide Adliyesi’ nin duvarları, Kastamonu’ nun doğal güzelliklerinin fotoğraflarıyla kaplıydı. Bu doğayı koruyan ve savunan Loçlular yargılanıyor! Mahkeme 8 saat sürdü ve hakim davayı 12 şubat 2013 tarihine erteledi. Mahkemeye gelen analarımız, ninelerimiz mahkeme koridorlarında perişan oldu. Saatlerce bekledi. 80 yaşındaki Ümmi Nine HES’ i yavaşlattığı için hakim karşısına çıkmak için bekledi. Orya A.Ş, Loç halkı asıl senden davacı! asıl senden şikayetçi! Bu davamıza, isyanımıza tüm yaşam savunucularını bekliyoruz.


 

ÖNCEKİ HABER

Hastaya pos cihazı işkencesi

SONRAKİ HABER

Dizi yetmedi sıra Yunus Emre'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...