10 Kasım 2021 05:35

Twitter'da ödeme karşılığı reklamsız makale ve tweet geri alma dönemi

Twitter Blue, ödeme karşılığı reklamsız makale okuma ve tweet geri alma özelliklerini sunuyor. Haziran ayında Kanada ve Avustralya'da başlatılan uygulama ABD ve Yeni Zelanda'ya da açıldı.

Fotoğraf: Akshar Dave/Unsplash

Paylaş

Twitter'ın abonelik hizmeti olan Twitter Blue, ödeme karşılığı reklamsız makale okuma ve tweet geri alma özelliklerini sunuyor. Haziran ayında Kanada ve Avustralya'da iOS cihazlar için başlatılan uygulama ABD ve Yeni Zelanda'ya da açıldı. Twitter Blue, bu iki ülkede Android ve web'de kullanılabiliyor.

Twitter Blue'da yer alan özelliklerden biri tweet'leri gönderilmeden önce geri çağırmaya imkan sağlayan "geri al" butonu. Diğer özellikler arasında tweet zincirleri için okuyucu modu, yer imleri klasörleri, uygulama simgesini temalandırma gibi yenilikler yer alıyor.

REKLAMSIZ MAKALE

Twitter Blue'de yer alan bir diğer dikkat çekici özellik ise web sitelerinden reklamsız haber makaleleri okuma imkanı. Twitter, bu özellik karşılığı aboneliklerden elde ettiği gelirin bir kısımını bu sitelere verecek.

Twitter Blue aboneleri, reklamsız makaleler sunan yayıncının bağlantısıyla karşılaştığında, başlığın altında “Twitter Blue ile reklamsız” etiketini görecek.

Şimdilik The Washington Post, The Atlantic, BuzzFeed, The Hollywood Reporter ve The Verge dahil olmak üzere 300'den fazla ABD merkezli site programa katılıyor. Şirket, gelecekte ABD dışından yayınları da programa dahil etmeyi umduğunu söyledi.

Reklamsız makaleler şu anda Android'de mevcut değil ve şirket bunun ne zaman değişeceğine dair bilgi paylaşmadı.

Öte yandan kullanıcılar Twitter Blue'ya abone olsa bile Twitter'da reklamlar görmeye devam edecek ve bunun yakın zamanda değişmesi planlanmıyor.

"EN İYİ MAKALELER"

Diğer taraftan Twitter Blue'da takip edilen kişiler tarafından en çok paylaşılan makalelerin derlendiği ve 24 saatte bir güncellenen "En İyi Makaleler" adlı bir bölüm de yer alıyor. Bu özellik de şu an sadece Android ve web'de mevcut. iOS'a da yakın zamanda gelmesi bekleniyor.

ABONELİK ÜCRETİ 3 DOLAR

Twitter Blue aboneliği ABD'de aylık 2,99 dolara satılıyor. Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda'da fiyatı da buna eşdeğer. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Göçmenlerin ABD'ye ulaşmak için yürüyüşü devam ediyor

SONRAKİ HABER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinde kadın konukevi sayısı sadece 2 adet artırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...