03 Kasım 2021 08:54
Son Güncellenme Tarihi: 03 Kasım 2021 16:14

Boğaziçi Rektörlüğü "Yayınevi kapatıldı" iddialarının doğru olmadığını açıkladı

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevinin Rektör Naci İnci’nin kararıyla kapatıldığı öne sürüldü. İddia üzerine görüştüğümüz yayınevi yetkilisi "Kapanmadık. Çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi logosu

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevinin "kayyum rektör" Naci İnci’nin kararıyla kapatıldığı öne sürüldü.

Boğaziçi TV adlı Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi, atanmış yönetim tarafından kapatıldı” mesajı paylaşıldı.

"KAPANMADIK, ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"

İddia üzerine Boğaziçi Üniversitesi Yayınevini aradık. Görüştüğümüz kişi, "Kapanmadık. Çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

ÇEYREK ASIRDIR FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevini fizik, matematik, iktisat, tarih, siyaset, sosyoloji, psikoloji ve felsefe gibi pek çok alanda yazılan kitapları çeyrek asırdır basımını yapıp okuyucuyla buluşturuyor.

Yayınevinin web sitesinde kuruluş amacı şu şekilde açıklanıyor:

“Üniversitede üretilen bilginin geniş kitlelere ulaştırılmasını hedefleyen Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi Boğaziçi Üniversitesi Vakfı tarafından desteklenmektedir.

Ülkenin kültür ortamına katkılarda bulunmak, üniversitede üretilen / derlenen bilgilerin topluma iletilmesinde köprü oluşturmak ve toplumsal sorunlara hızlı ve güncel yanıtlar üreten bir yapı haline gelmek Yayınevi'nin öncelikli amaçlarıdır.

Profesyonel bir anlayışla yayıncılık yapan Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi, farklı alanlardan gelen bilimcilerden oluşan Yayın Kurulu tarafından yönetilmektedir.

Yayımlanmak üzere yayınevine ulaşan öneriler titizlikle değerlendirilip uygun bulunduğunda programa alınmaktadır. Yayımlanacak kitapların seçimi ve değerlendirilmesi sırasında konularının uzmanı hakemlerden de destek alan Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi çok geniş bir yelpazede yayın yapmaktadır. Kitapların yanı sıra çeşitli konularda periyodik yayınları da mevcuttur.”

REKTÖRLÜK'TEN İDDİALAR DOĞRU DEĞİL AÇIKLAMASI

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü de yaptığı yazılı açıklamada yayınevinin kapatıldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Rektörlük açıklamasında, "Yayınevinin eski dönemlere ait borçları ve yeni kaynak sağlanması ile ilgili sorunları olmakla birlikte ağustos 2021'de göreve gelen bir yönetimin sorumluluğu olarak açıklanması kabul edilemez" denildi.

Rektörlük, "Boğaziçi Üniversitesi, daha verimli bir yayınevi anlayışı ile konuyu gözden geçirerek yayıncılık faaliyetine devam edecektir" dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

54 uluslararası kuruluş 2 bin gündür tutuklu olan gazeteci Nedim Türfent için tahliye çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

Kömüre iki ayda yüzde 72 zam yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa