03 Kasım 2021 08:25

Tacize engel olurken öldürülen Haydar Can'ın babası: Her insanın yapması gereken şeyi yaptı

Ankara'da tacize engel olurken tacizciler tarafından katledilen Haydar Can'ın babası Nurettin Kılıçdoğan, "Çocuğumla gurur duyuyorum. Her insanın yapması gerektiği şeyi yaptığına inanıyorum" dedi.

Haydar Can Kılıçdoğan'ın babası Nurettin Kılıçdoğan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mustafa TURAPOĞLU
Muhammet BAYRAM

Ankara Batıkent'te 12 ve 13 yaşlarındaki iki kız çocuğuna yönelik tacizi engellemek isterken tacizciler Mert T. (17) ve Yunus H. (17) tarafından bıçaklanarak öldürülen Haydar Can Kılıçdoğan'ın (28) babası Nurettin Kılıçdoğan, "Çocuğumla gurur duyuyorum. Ölmesini hazmedemiyorum ama her insanın yapması gerektiği şeyi yaptığına inanıyorum" dedi.

Geçen pazar günü Batıkent'te kafede doğum gününü kutlayan iki kız çocuğu, dışarıya çıkıp mahalledeki konsere giden Haydar Can Kılıçdoğan'dan iki kişinin tacizine uğradıklarını söyleyerek yardım istedi. Kılıçdoğan, çocukları taciz ettiği belirtilen ve peşlerinden dışarıya çıkan Mert T. ile Yunus H.'yi uyardı. Çıkan tartışmada Kılıçdoğan bıçaklandı. Çağrılan ambulansla Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Kılıçdoğan hayatını kaybetti.

Olayın ardından Mert T. ile Yunus H. gözaltına alındı. Haydar Can Kılıçdoğan'ı bıçaklayan kişinin Mert T. olduğu öne sürüldü. Mert T. ile Yunus H. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

OTOPSİ TAMAMLANDI

Songül ve Nurettin Kılıçdoğan çiftinin iki çocuğundan biri olan Haydar Can Kılıçdoğan'ın adli tıp kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı. Cenazesi ailesine teslim edildi. Cenaze daha sonra töreninin yapılacağı Batıkent'teki Pir Sultan Abdal Cemevi'ne götürüldü. Baba Nuretttin Kılıçdoğan burada taziyeleri kabul etti.

"ÇOCUĞUMLA GURUR DUYUYORUM"

Baba Nurettin Kılıçdoğan, "Oğlum orada gezerken iki tane kız çocuğu tacize uğruyor. Kız çocukları 'Ağabey bize yardım et' diyorlar. Oğlum da 'Gençler ayıp oluyor, yapmayın' diyor. Bunu demesiyle saldırmaları bir oluyor; görgü tanıklarının veya kızların söylediklerine göre. Söylenecek kelime bulmak çok kolay değil. Ancak her aile çocuklarıyla gurur duyar. Ben de çocuğumla gurur duyuyorum. Ölmesini hazmedemiyorum ama her insanın yapması gerektiği şeyi yaptığına inanıyorum. Ne mutlu ki bana böyle bir çocuk yetiştirebilmişim. Duyarlı çocuk yetiştirmişim. Söyleyecek başka bir şey bulamıyorum. Kelimelerle ifade etmek çok zor bu olayı" dedi.

Baba Kılıçdoğan, oğlunun tacizi engellemek isterken saldırıya uğradığını belirterek, "6 yerinde bıçak darbesi var. İki sefer ameliyat oldu, tedavisi olumlu gidiyordu ama kurtarılamadı" diye konuştu. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı ile CIA Direktörü, Moskova'da görüştü

SONRAKİ HABER

Mithat Sancar'dan Akşener'e yanıt: HDP tam da halk içine konumlanmıştır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa