20 Ekim 2021 21:22

Türkiye ile İran arasında güvenlik alanında işbirliği mutabakatı imzalandı

İran’a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi ile güvenlik alanında iş birliği öngören mutabakatı imzaladı.

Süleyman Soylu (solda) ve Ahmed Vahidi (sağda) | Fotoğraf: Fatemeh Bahrami/AA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, iki ülke arasında güvenlik alanında iş birliğini öngören mutabakat zaptı imzaladı.

İkili daha sonra ortak basın açıklaması yaptı.

Soylu'nun açıklamaları şöyle oldu:

"Daha önce irtibat noktası olarak değerlendirdiğimiz birçok çalışmayı bir üst kademeye taşıyoruz. Sınır güvenliği İran ve Türkiye arasındaki en temel konu başlıklarından biridir. Özellikle güvenlik duvarları, fiziki entegre ve teknolojik sistemler konusunda muhataplarımızın, İranlı dostlarımızın bize göstermiş oldukları kolaylaştırıcı tavır konusunda teşekkür ederim."

"Kaçakçılık, organize suçlar ve uyuşturucu ile mücadele için ortak gruplar oluşturuldu. Gerek Türkiye gerekse İran uyuşturucu ile en yüksek düzeyde mücadele etmekte ve bu konuda ortak bir irade ortaya koymaktadırlar. Yine silah kaçakçılığı konusunda 2019 yılında ortak çalışma grubundan aldığımız sonuçları daha da ilerletmek konusunda birlikte bir karar aldık."

Vahidi ise "Komplocuların İran ve Türkiye ilişkilerinde sorun icat etmesine izin vermeyeceğiz. İran ve Türkiye stratejik ilişkileri genişletme iradesini göstermişlerdir. Bu dost ülke Türkiye ile ilişkileri derinleştirmek için iyi bir başlangıçtır" diye konuştu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Kürtçe tercüman ücreti de yargılanan gazeteciye yüklendi

SONRAKİ HABER

Tunus Emekçileri Partisinin Genel Sekreteri Hamma Hammami: Tunus’ta halk sahneye geri dönecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa