18 Ekim 2021 15:57

10 ülkenin büyükelçiliğinden "Osman Kavala serbest bırakılsın" çağrısı

10 ülkenin büyükelçiliğinden 4 yıldır tutuklu bulunan iş insanı "Osman Kavala için serbest bırakılsın" çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye'nin ABD, Kanada, Almanya, Hollanda, Danimarka, Fransa, Norveç, İsveç, Finlandiya ve Yeni Zelanda büyükelçilikleri 4 yıldır tutuklu yargılanan Osman Kavala'nın derhal bırakılmasını istedi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği, Gezi Parkı ilgili davada tutuklu bulunan Osman Kavala hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımında, Kavala'nın tutukluluğu için "Türkiye’de demokrasi ve hukukun üstünlüğüne gölge düşürmektedir" ifadelerine yer verildi.

Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: "Bugün, Osman Kavala’nın tutuklanmasının dördüncü yıl dönümü. Hakkında devam eden dava, Türkiye’de demokrasi ve hukukun üstünlüğüne gölge düşürmektedir." Paylaşımın devamında 10 ülkenin Kavala’nın serbest bırakılması çağrısında bulunduğu belirtildi.

KAVALA'NIN DERHAL SERBEST BIRAKILMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNULDU

ABD Ankara Büyükelçiliği'nin sitesinde yayımlanan açıklamada ise "Davanın, farklı dosyaların birleştirilmesi ve beraat kararından sonra yeni davaların yaratılması yoluyla sürekli geciktirilmesi, Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukuk devleti ve şeffaflık ilkelerini gölgelemektedir" ifadesi kullanıldı. Açıklamanın tamamı ise şöyle:

"Osman Kavala’nın tutuklanmasının üzerinden dört yıl geçti. Davanın, farklı dosyaların birleştirilmesi ve beraat kararından sonra yeni davaların yaratılması yoluyla sürekli geciktirilmesi, Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukuk devleti ve şeffaflık ilkelerini gölgelemektedir.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri olarak Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleriyle ve milli kanunlarıyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ŞPO İzmir Şubesi Zorlu Konak Projesi planları için itiraz çağrısında bulundu

SONRAKİ HABER

EMEP Genel Ercüment Akdeniz ve parti heyeti, Canberk Bakış’ın ailesini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...