15 Ekim 2021 14:31

Van'da eylem yasağı 15 gün daha uzatıldı

Van Valiliği, gösteri yürüyüşü ve açık hava etkinliklerinin 15 gün yasaklandığını duyurdu.

Van | Fotoğraf: MA

Paylaş

Van Valiliğinin yıllardır 15 günlük kararlarla devam ettirilen eylem ve etkinlik yasaklarına bir yenisi daha eklendi. Valilik, gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 15 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, bu yasaklarla; anayasa ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırıların önüne geçilmesinin planlandığı öne sürüldü.

Yaraklara gerekçe olarak" Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, terör örgütlerinin planlarının bertaraf edilmesi, milli güvenliğin oluşturulması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin, genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının engellenmesinin amaçlandığı" sunuldu.

Karara göre kentte; gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları yasaklandı; basın açıklaması, oturma eylemi, anket yapma, çadır ve stant kurulması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ise mülki idare amirinin iznine bağlandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bitcoin, ABD'deki "ETF onayı" beklentileriyle 60 bin doları gördü

SONRAKİ HABER

Kas ve eklem ağrılarında kullanılan 39 ürün için toplatma kararı verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa