15 Ekim 2021 14:05

Erdoğan, "dindar nesil" söylemine karşı olanları "ucube nesil" istemekle suçladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, imam hatipleri övdüğü konuşmasında "dindar nesil yetiştirme" hedeflerini yineledi, bunun karşısında olanları "dinsiz nesil", "ucube nesil" istemekle suçladı.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da "70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu"nun açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İmam hatiplerin kuruluşundan itibaren demokrasinin standardını gösteren bir mihenk taşı olduğunu öne sürdüğü konuşmasında, "Ben imam hatip mezunuyum, çocuklarımı imam hatipte okuttum ama hiçbir zaman imam hatipçi olmadım" ifadelerini kullandı.

İmam hatip okullarının açılması, ortaokul kısmının faaliyete geçmesi, kapatılması, tekrar açılması gibi tarihi süreçlerle ilgili konuşan Erdoğan, daha önce camide, cenazede namaz kıldıracak, ölüleri yıkayacak imam bulunamadığını söyledi. İmam hatiplerin açılması konusunda Adnan Menderes ve arkadaşlarının hayırla yad edilmesi gerektiğini savunan Erdoğan, AKP'nin de katsayı sorununu çözmesi ve 4+4+4 sistemiyle imam hatipleri yeniden açması konusuna övdü.

Erdoğan, "Rabbime bize milletin okullarını tekrar milletle buluşturduğu için hamdediyorum. İmam hatip mezunuyum, çocuklarımı imam hatipte okuttum. Ama hiçbir zaman imam hatipçi olmadım. Böyle bir şeyi yanlış buluyorum. Bizim için tüm okullar emirlerinde olduğumuz okullardır. Hepsine elimizden gelen tüm destekleri de veriyoruz" diye konuştu.

DİNDAR NESİL YETİŞTİRMEYE KARŞI OLANLARI "DİNSİZ NESİL", "UCUBE NESİL" İSTEMEKLE SUÇLADI

Dindar nesil yetiştirme söylemini tekrarlayan Erdoğan, bunun doğru olmadığını savunanları ise "Dinsiz nesil", "Ucube nesil" istemekle suçladı. Kendi döneminden de imam hatip hocaları sayan Erdoğan, "Derdimiz şu, bu ülkede eğer bugün ifademle bir dindar nesil yetiştirelim gayreti varsa bu hocalarımızın emekleriyledir. Bundan çok rahatsız olanlar yok mu? Var. Tam aksini savunanlar var. Varsın olsun, biz işimize bakacağız. Dinsiz nesil olsun diyenler yok mu? Var. Ucube nesil olsun diyenler yok mu? Var. Onlar işine bakacak, biz de işimize bakacağız. Farkımız bu. Bunun olması lazım" dedi.

YİNE GEZİ'Yİ HEDEF ALDI

Yine Gezi direnişini hedefe almasıyla dikkat çeken Erdoğan şunları söyledi:

"Kefenimizi giyerek siyaset yolculuğunda bizden öncekiler gibi elbette biz de çok zorluklarla karşılaştık. Türkiye'nin iktidar partisini uyduruk gazete kupürleri üzerinden kapatmaya yeltendiler. 367 garabetini ortaya attılar. Cumhuriyet mitingleri adı altında vesayete uygun ortam hazırlamaya çalıştılar. Türkiye'yi kaosa ve istikrarsızlığa sürüklemek istediler. Ağaç ve çevre bahanesiyle Gezi olaylarıyla sokaklarımızı ateşe ve kana bulamaya kalktılar. Bezmialem Valide Sultan Camii'nin içine ayyaşları doldurarak bira şişelerini halıya sere serpe serperek, oradan Taksim'e gezicilerle yürümek suretiyle çılgınlıkların en alçakçasını yaptılar."

"17-25 Aralık'a meşru hükümeti devirmeye çalıştılar. 15 Temmuz gecesi kanlı bir darbe girişiminde bulundular. Çukur ve hendek terörüyle vatan topraklarına göz diktiler. Ekonomik tetikçileriyle Türkiye'nin şahlanışını durdurmaya teşebbüs ettiler. Hamdolsun bu saldırıların tamamını püskürttük. Milletin sandıkta verdiği emaneti ne terör örgütlerine, ne ekonomik tetikçilere ne de gözünü kan bürümüş kifayetsiz muhterislere asla bırakmadık. Gerektiğinde bedel ödedik, sıkıntı çektik ama zalimler karşısında asla boyun eğmedik. Bir avuç seçkinin baskı kurmasına müsaade etmedik."

"İmam hatip okulları örneğinde olduğu gibi pek çok hususta rabbimizin müjdesine mazhar olduk. 28 Şubat'ta kapasına kilit vurmak istenen bu okullar bugün en çok tercih edilen okullar içinde yer alıyor. Bu okullarımızda okuyan evlatlarımızın sayısı 1 milyon 415 bine ulaştı. İmam hatiplerden Allah'a hamdolsun kendi insanına kurşun sıkan hain çıkmamıştır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Devrimci Parti üyelerine ajanlık baskısı

SONRAKİ HABER

Bitcoin, ABD'deki "ETF onayı" beklentileriyle 60 bin doları gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...