15 Ekim 2021 12:03

ATO Başkanı Gürsel Baran da kuzeni Emine Erdoğan gibi "porsiyonları küçültme" çağrısı yaptı

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, " Her türlü tasarruf önlemlerini hayatımıza geçirelim" diyerek kuzeni Emine Erdoğan gibi tasarrufu da halktan beklediğini ifade etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Emine Erdoğan’ın “Porsiyonlarımızı küçültelim” önerisinden sonra benzer bir öneri de Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran’dan geldi. Emine Erdoğan’ın kuzeni olan Baran, “Gıdada israfı önlemek için sofrada tabağa yiyecek kadar almaktan tutun da, buzdolabında en uzun süre muhafaza edebilecek şekilde saklamaya kadar her türlü tasarruf önlemlerini hayatımıza geçirelim. Isınmak için doğalgaz tüketimimizi asgariye indirmek için enerji kaçaklarını engelleyelim” dedi.

Kış aylarının başlamasıyla birlikte doğalgazın ısınma amaçlı olarak da kullanılmaya başlandığını belirten Baran, “Isınma ve üretimde kullandığımız doğalgazı Rusya başta olmak üzere İran, Azerbaycan gibi ülkelerden ithal ediyoruz. Kullandığımız elektriğin yaklaşık yüzde 25’ini doğalgaz kullandığımız santrallerle üretiyoruz. Gelişmiş ülkelerin doğalgaz temini konusunda sıkıntı yaşadığı ve fiyatların yüksek düzeyde arttığı bu süreçte benzer sıkıntılara maruz kalmamak için hem doğalgaz hem de elektrik tüketiminde azami ölçüde tasarrufa yönelmemiz gerekiyor” dedi.

Hem kaynakların israf edilmeden kullanılması hem de faturaların yükselmesinin önüne geçilmesi için tasarruf önerilerinde bulunan Baran, “Gıdada israfı önlemek için sofrada tabağa yiyeceğimiz kadar almaktan tutun da buzdolabında en uzun süre muhafaza edebilecek şekilde saklamaya kadar her türlü tasarruf önlemlerini hayatımıza geçirelim. Isınmak için, doğalgaz tüketimimizi asgariye indirmek için enerji kaçaklarını engelleyelim. Kendi evlerimize ve yaşam şartlarımıza uygun önlemlerimizi alalım. Sorumluluk üstlenerek kaynaklarımızı tasarruflu kullanalım” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taliban'ın Ankara ziyareti | Pürüzler "kardeşçe" giderildi

SONRAKİ HABER

ABD, 8 Kasım'dan itibaren tam aşılı yabancıların ülkeye girişine izin verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...