15 Ekim 2021 10:52

AKP’li Cahit Özkan "Küçük esnaf bitti" yorumunu komik buldu

HDP Milletvekili Gergerlioğlu’nun küçük esnafın bittiği yönündeki konuşmasının ardından AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan "Eğlenceli, komik bir konuşmaydı, teşekkür ediyoruz" dedi.

Cahit Özkan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun halkın alım gücü olmadığı, küçük esnafın bittiği yönündeki konuşmasının ardından “Eğlenceli konuşma için teşekkür deriz” dedi. Oysa Meclisten geçen AKP’nin son vergi paketinde küçük esnafın getirilen gelir muafiyeti günde ortalama 83 kuruş oldu.

Meclis Genel Kurulu’nda halkın yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çeken HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Zenginin, patronun vergileri siliniyor, gariban ücretliden stopaj kesiliyor ve daha sonra biz bütün bunları söylediğimiz zaman hiçbir şekilde cevap veremiyorsunuz. Bakın, ben Kocaeli Milletvekili olarak ilçelerimde yüzlerce esnafımla konuştum. Gerçekten o kadar büyük feryatlar var ki insanlara sordum, not da aldım. Alım gücü yok insanlarda. ‘İnsanlar alamayınca biz de üzülüyoruz’ diyor esnaf. Çok sıkıntı var, küçük esnaf bitti şu an, insanlar çok zor durumda" dedi.

Bunun üzerine AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan "Grubumuzu hedef alan haksız, mesnetsiz iddiaları aynen iade ediyoruz, reddediyoruz, kabul etmiyoruz. Eğlenceli, komik bir konuşmaydı, teşekkür ediyoruz" dedi.

AKP’li Özkan'ın yanıtına HDP milletvekilleri tepki gösterdi. HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, “Ya, sizinki çok eğlenceliydi!” derken, HDP’li Gergerlioğlu “Vicdanın olmadığı için gülüyorsun! Vicdanın olsa gülmezdin!” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP eski Milletvekili Aysel Tuğluk'a 1 yıl 8 ay hapis cezası

SONRAKİ HABER

Sağlık örgütleri: Aşıya değil halk sağlığını tehdit eden uygulamalara karşı çıkılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...